2008-03-11

Bloggar som blir forum

Etablerade småbloggar som denna (f.n. uppemot hundra besök om dagen) har dels en mindre skara trogna läsare, dels ett större antal ströbesökare. De som kommenterar är nästan uteslutande de förra. Så även om förhållandet kommentarer-per-sidvisning är betydligt högre här än på faktoider.nu (där andelen kommentarer från "färskingar" av någon anledning är större), så får de flesta inlägg inga eller en handfull - men alltid trevliga, kunniga och läsvärda.

Vilket passar mig alldeles förträffligt. Jo, jag lovar...

För jag ser med bävan på bloggar där varenda inlägg genererar tjogvis med kommentarer. Inte sällan sväller "kommentarerna" ut i hela diskussioner, med alla problem som det medför, i form av irrelevanta sidospår, tjafs, personangrepp, och allt annat som händer när folk skriver på nätet. Och om en liten trivsam blogg som denna har ett antal stammisar, så drar större bloggar som regel till sig folk (inte sällan kategorin "kufar med skrivklåda") som upptäckt att deras kommentarer där får betydligt mer uppmärksamhet än det de skriver (eller borde skriva) på sina egna ev. bloggar, och som håller sig kvar enbart av den anledningen.

Få se om denna blogg en dag kommer att uppnå sådana höjder av ingalunda oblandad ära.

Förhoppningsvis kommer jag då också att kunna motivera det arbete det innebär att hålla en sådan i ordning. Att som nu lägga några minuter om dagen på att ned- och renskriva tankar & upptäckter är ett rent nöje; att behöva lägga någon timme, eller vad det nu kan bli, på att mocka i bloggen, det är ju någonting helt annat. (Behöver det påpekas att jag inte skulle tveka en (1) sekund att plocka bort något som inte passar mig? Med tanke på hur mången blogg ser ut, även bland de kända och välbesökta, så verkar det behövas. Fast inte för er som läser detta just nu, såklart.)


(Få se om någon vågar sig på att kommentera detta inlägg. :-))

(Not: Smileysar är bra, men passar inte tillsammans med parenteser. Än värre blir det med "frownisar" :-()

4 kommentarer:

Anonym sa...

FIRST!

Anonym sa...

Ok, det ovan är kanske en typ av meningslös kommentar som man kan vara utan på den här och många andra bloggar. Kul på Slashdot typ 1999...

Hexmaster sa...

Den får stå kvar som varnande exempel. ;-)

Z sa...

Jo, håller med.
Det blir jobbigt när ens jätteviktiga och supersmarta kommentar druknar bland hundratals andra.