2021-08-15

Gör din egen tvål

Funderade på om jag skulle ta med en bild i dagens bloggpost. Valde bort det. Ni vet hur man bildgooglar.

På en plats som inte ska nämnas vid namn hittade jag ett recept på tvål. Under den udda rubriken "Leverrensning!", men ändå.

För att genomgå leverreningen behövs

  • 4 msk epsomsalt (magnesiumsulfat, finns på —)
  • 1–1,5 dl kallpressad ekologisk olivolja
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 mogen citron

Du genomför själva reningen lämpligen lördag till söndag morgon. Om kuren lyckas och du har gallstenar i levern kommer dessa börja komma ut på söndagen genom avföringen. Du kan behöva gå på toaletten redan innan sista glaset av epsomblandningen (redan under natten, morgonen eller lördag kväll). Gör det i så fall, då epsomsaltet är laxerande och skapar diarré. [Det där kallar jag ett gott råd!] Hundratals av olika storlekar och gallstenar med olika färger kan komma ut med avföringen under söndagen efter man gjort olivoljekuren.

Efter att ha genomfört denna detox har man garanterat inga gallstenar i levern. Eller i toaletten för den delen; "gallstenarna" där är inte gallstenar utan förtvålad matolja. Småtvålarnas färger kommer från gallan, jag har förstått det som att grönt är vanligast.

Kanske kan man äta välluktande oljor och få olika doft på sina tvålar? Kanske man kan justera färgen på något sätt? Bara att prova! Berätta gärna hur det gick. Bilder undanbedes.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Förekommer "gallstenar" överhuvudtaget i levern?

Hexmaster sa...

Vårdfrågor hänvisar jag i första hand till proffsen:
https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar--besvar/mage-och-tarm/lever-galla-och-bukspottkortel/gallsten/

Men ordet "gallsten" är en ledtråd till var de bildas. De kan visserligen komma på avvägar och ställa till det på olika ställen, men levern verkar inte vara något utsatt område s a s.