2021-08-11

Den återkommande hästen från Troja

- "Archaeologists Claim They've Discovered the Trojan Horse in Turkey", GreekReporter.com 10 augusti 2021

Skulle den trojanska hästen kunna bli en ny Noaks ark? I klassen fragila fynd av prylar som många inte tror på till att börja med? Nej, knappast, av flera anledningar. Men att jag tar upp den trojanska hästen här har en helt annan anledning.

- "British archaeologists in the footsteps of the legendary Trojan horse", Amphipolis.info 11 juni 2014

"Nyheten" är ett klassiskt exempel på hur någon tagit en gammal artikel på nätet och återpostat den. Det enda som behöver ha uppdaterats är datumet. Varför inte? Hittar den "nya" nyheten ut kan den få vida större spridning än den gamla. Huruvida Chris Wilson och Christine Morris finns i sinnevärlden känns som en överkurs.

Jag får också ett intryck av att denna nypublicering fått mer kvalitativt genomslag än den äldre, på så sätt att den återges i källor som borde veta bättre och som man borde kunna vänta sig bättre koll av.


2 kommentarer:

Anonym sa...

För den som vill veta mer har Spencer McDaniel gjort ett längre blogginlägg på samma ämne

Hexmaster sa...

Tackar! Minst två faktiskt, och de är långa och insatta:
https://talesoftimesforgotten.com/2021/08/11/no-archaeologists-have-not-found-the-trojan-horse/
https://talesoftimesforgotten.com/2021/08/13/update-dr-christine-morris-confirms-she-has-not-found-the-trojan-horse/

Roligast var han som kommenterade (första inlägget) att det saknades belägg för att det *inte* var sant, och … Varpå McD kontaktade Dr Morris — som finns i sinnevärlden, dock ej på de platser och med det uppdrag som anges i skrönan — som fick förneka osanna påståenden om henne.