2021-04-17

Lördagsfråga 655


7 kommentarer:

Hans-Jörgen sa...

Nu tycker jag att vi alla ska vara vänner och lösa det här tillsammans.

Hexmaster sa...

Fortsätt :-) Några konkretare tips på en lösning?

Pölsa Dum sa...

Hans-Jörgen har väl klurat ut det och som sig bör gett en extra ledtråd.

Ettan har jag inte funnit ännu, men tvåan är cockpiten på en Concorde, vars namn betyder endräkt eller harmoni, trean är från Ringens Brödraskap-filmen och i fyran konstituerar sig några states till att bli united, så nog är alla vänner och arbetar tillsammans, alltid.

I lattjo-lajban-lådan ligger dessutom ett, väl slumpmässigt, samband mellan trean och fyran där också tvåan går att skohorna in och som jag gärna luftar några ordvitsar kring, men då jag som sagr inte vet ettan får de la vare tills alla fyra är avslöjade.

Hans-Jörgen sa...

Tänkte fel: Bild 2 är en Concorde. Så då tänkte jag vänskap eftersom bild 3 är hobbitarna på väg att korsa nån flod med Bockebyfärjan. Så brödraskap, concorde osv... men det satt inte riktigt, så jag tänkte jag är klurig och får kanske rätt =)

Men bild 4 är, misstänker jag efter lite duschande, den amerikanska grundlagen eller kanske oavhängighetsförklaringen. Och lite klurande på mina kuddar och kökshanddukar hemma gav mig bild 1 vilket bekräftar bild 4.

Lexington, Concord(e), korsa flod, skriva grundlag.

Hexmaster sa...

Mycket bra! Särskilt som det inte var vad jag var ute efter. :-) Snarare tvärtom, faktiskt ...

Alla bilderna är identifierade. Nu är ni nära.

Hexmaster sa...

Tillägg: Floden som korsas heter Baranduin, eller Brandywine River. Om det nu blir Brännvinsfloden på svensk men det spelar just här ingen betydelse. :-)

Hans-Jörgen sa...

Meeeeen, det är ju tom årsdagen av Lexington och Concord imorgon. När man för en gångs skull tar alla bilderna så missar man ändå. 🤥