2017-03-29

Pyramidsylten Flavon

En tesked av t ex Flavon Green ger näringsämnen motsvarande ca 1 kg av blandade grönsaker.
- Nätet
Minsta ordersumman är 135 Euro (ca 1350 kr). För det får du 3 burkar av deras premiumprodukter eller 4 burkar av deras basprodukter.
- Också nätet

Burkarna är på 240 gram, så "premiumprodukten" Flavon Green kostar 1875:-/kg. Men då får man också, enligt uppgift, ett destillat av 35 kg broccoli, vitlök, selleri, morot, spenat, vetegräs, spirulina (en cyanobakterie som ofta kallas alg eftersom ingen vill äta cyanobakterier), grönt te, havtorn, persilja och grapefrukt. Som givetvis påstås vara rengörande, uppfriskande och avgiftande (se bloggposten Allt du behöver veta om detox), hjälpa dig att "leva ett riktigt kvalitativt och hälsosamt liv" med lagom luddiga påståenden om specifika sjukor, med mera.

Fast allt det är är ju sekundärt. Pyramidsylten Flavon är som vilken rönni-juice som helst, där det primära målet är att tjäna pengar.


- Det vi egentligen skapar, det är ett klassiskt pyramidspel.
- Ja fast det, det är olagligt.
- Ja, men då blandar vi in den här juicen, och så låtsas vi att det är den som är det viktiga.
Flavons grundare har också en i branschen klassisk skolning; jag gissar att det ena "nätverket" är Herbalife.
Han arbetade för två amerikanskägda nätverk som sålde kosttillskott, han nådde de högsta nivåerna bland de ungerska distributörerna. Som distributör, fick han insikt i både ungersk och internationell expansion, såg de misstag gjordes och beslutade sig för att etablera ett MLM företag som skulle fokusera på distributörerna genom att minimera krav och maximera provision.
- Flavon Max Sverige: Bolagets ledning

Det som mest skiljer detta pyramidspel från otaliga förhoppningsfulla konkurrenter är den ungerska bakgrunden, där det uppiggande oläsbara (för en grav indoeuropé som undertecknad) språket blandas med härligt stolpiga översättningar.

Ett obligatoriskt inslag i pyramidspel är alla lyckliga människor som berättar att de blivit lyckliga tack vare pyramidspelet. Det var inte lätt att välja ett exempel men till slut fick det bli Attila, verkställande direktör i pyramidsylt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns mer än en med ungerskt ursprung i denna "branch".

MVH

Hans