2015-03-18

Tokmässa 2015

I månadsskiftet februari-mars var det dags för den vårliga upplagan av mässan Hälsa & Livsstil i Göteborg, "en mässa för kropp, sinne och själ". Med ett ord: Tokmässa.

Har man varit på några sådana tillställningar så känner man igen sig. Vanmakt och leda är annat som man känner; och en viss uttråkning. Tarot, kristaller, healing, kod-nånting, pyramidspel... Det ska lite mer till för att gå igång. (Som att bli utslängd, vilket vi dock inte blev denna gång.)

Några glimtar från Excercishuset, med grejor som inte redan beskrivits:

Zarathustra var där. Han kommer tydligen från Iran (även om namnet givetvis är taget) och utövar 5th Dimensional Quantum Healing minsann: Gammalt och nytt i en ohämmad kombination. En detalj som skulle kunna vara ny är att han hade vissa ljud för sig när han "healade", det vanliga viftandet med händerna kring patienten ackompanjerades av visslingar och ljud, "ptjooo" etc.

FitLine var där. Det är ett pyramidspel som är rätt hett just nu. Det bygger på grönsaksjuice vars underbaraste egenskaper nog inte passade den som har en tröja med "Jag är skeptisk".

I ett hörn fanns änglaoljor. Inte oljor av eller för änglar, men oljor som består av "egna örtoljor, eteriska oljor och kanaliserad energi från ärkeänglarna". På hemsidan listar de 50 namngivna änglar plus din privata skyddsängel som joker.

Några kristna från Borås jag inte minns namnet på sålde böcker med teman som bönens kraft. De körde med Svenska Folkbibeln, av anhängarna ansedd som en riktigare och heligare översättning än Bibel 2000.

Det var ovanligt många kortläsare i aktion; de är där på varje mässa men fick kanske en besöks-puckel just då. Och i en monter fick ett medium kontakt med ärkeängeln Mikael just när vi gick förbi, densamme som jag blev provoljad med i ovan nämnda hörne.

Eckankar var där, en religion och sekt som jag trodde att jag tagit upp men inte har. Det får avgjort åtgärdas; "Guds ljus och ljuds religion" har en rad besynnerligheter för sig, en del som man kan skratta åt, annat mindre roligt.

Atlaskotan fanns givetvis på plats, dock med en klart enklare monter än förr. Börjar de ojusterade kotorna att ta slut? (Ryggslut?)

Det såldes även lite grejor utan särskild New Age-koppling. I kryddmontern kunde man få en påse gratis om man gick in och klickade Gilla på en viss Facebook-grupp. Så gjordes; utbytet blev en påse curry. Det ska bli till curry-kryss på VoF:s kommande årsmöte i Göteborg, säger inte lokalavdelningen VoF Göteborg utan riksorganisationen Vetenskap och Folkbildning.Faktoider: Tokmässa 2013

Inga kommentarer: