2014-05-22

Också en sorts opinion

Att syna politiska utspel i valtider känns knappast som en sport jämfört med "riktiga" faktoider ... Å andra sidan så har många av dem möjlighet att påverka världen på ett sätt som "vanliga" faktoider sällan har. Så här blir det en koll av en opinionsundersökning.

"Om det var val idag, vilket parti skulle du rösta på?" -- Det är standardfrågan när man undersöker partisympatier. När Feministiskt Initativ beställde ovan nämnda undersökning från Sifo så användes istället frågan "Kan du tänka dig att rösta på Feministiskt initiativ i riksdagsvalet eller kan du inte det?" Som man frågar får man svar; givetvis fick man en mycket högre siffra.

Närmare bestämt var det 22 procent som kunde tänka sig att rösta på Fi. Som jämförelse kunde 26 procent 1990 tänka sig att rösta på Åke Wiklunds Arbetarlistan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skall man svara: "Nej jag är totalt oförmögen att föreställa mig att jag någonsin under några omständigheter kan rösta på FI, inte ens om jag är hypnotiserad och FI ändrar åsikt så de tycker precis som jag. Jag är så bokstavligen oförmögen att tänka på, att för min inre syn föreställa mig, mig själv röstande på FI att jag egentligen inte förstår frågan."

Sensemaker

Hexmaster sa...

Precis. Det känns snarare som ett lågt betyg, att 78 procent av väljarkåren inte kan tänka sig att rösta på partiet.