2012-09-09

Tokmässa

Hälsa- och livsstilsmässan hålls lite då och då lite varstans. Som nu senast i Göteborg 8-9 september.

Om det fanns något återkommande tema så var det framför allt detta: "Återförsäljare sökes".

Energetix kränger något så gammeldags i new age-svängen som magnetarmband. "Erfarenheter från våra kunder tyder på att lindrigare syntomer [sic] i bland annat" och så långa listan med stress, allergier, sjösjuka, whiplashskador, KOL, diabetes typ 2 och så vidare. I deras trycksak dyker samma lista upp under rubriken "Energetix kan skapa förutsättningar för att lindra". Och så slutklämmen: "Magneten i sig botar inget men skapar förutsättningar för att kroppen ska självläka fortare."

De har åtminstone koll på kvacksalverilagen, Energetix.

Liksom de som krängde armbanden Ion Balance: "Sägs hjälpa till med..." Men, med tvåtusen (2000!) Negativa Joner fattar man ju vilka krafter det är frågan om.

Här har vi örter från Island. Liksom andra produkter som hajolja. Jo, de söker återförsäljare också. Det tog lite tid att få ur dem detaljerna men med ett startkit för 6000:- så är man på banan.

Kyäni fanns också på mässan. Det är ett pyramidspel med blåbärsjuice. Läs mer här: Ny MLM-bluff (skrivet när geschäftet var nytt).

När man frågade efter information för presumtiva återförsäljare i den här montern, fick man ett förseglat kuvert. Inuti fanns ett säljbrev från LM Invest AB, specialiserat på "medicintekniska produkter vars funktion är baserad på användning av radiovågor". Apparaterna ni ser utför ansiktslyftningar utan kirurgi: ultraljud och radiovågor mot huden, och vips så blir skrynklig och slapp stram och slät. Kollagenet byggs upp, fett förstörs. Hemligheten? "Enheten avger radiovågor med en exakt radiovågslängd vilket ger oss möjligheten att agera selektivt på en given struktur av hud eller subkutan vävnad."

Vad en Focus RF+ kostar? Det beror på hur många man köper, var det första svaret. När frågan vidhölls - om man nöjer sig med en enda till att börja med? - blev svaret 280 000:-. Nu vet ni vad som krävs för att "säkra dina inkomster", som det stod.

Jonnya Idskov Thulstrup är "shamankvinna" sedan 20 år (www.shamankvinde.dk). Hon har kontakt med mästarna från det stora vita brödraskapet, det interplanetära rådet, det intergalaktiska rådet, det multigalaktiska rådet "samt hele Engleriget". Hon ger shamanhealing 650 kr/timme, clairvoyance per telefon 300 kr/halvtimme, och personlig kanalisering per mail 400 kr. Tänk att det inte är dyrare att anlita en kontaktperson för multigalaktiska rådet..! FN kan ju bara gå och dö, liksom.

I en monter såldes öronljus. När det påpekades att dessa är som bäst värdelösa, som sämst farliga (hett stearin i hörselgången...), blev det lite tråkig stämning.

I den här montern hade det kunnat bli ännu tråkigare stämning. Markus & Eva Gårdbeck på www.andligkirurgi.se behandlar verkligen trauman, depressioner, panikångest med mera. Jo, och så säljer de Xocai, MLM-chokladen som i Xocai - chokladmaffian. Med väldigt mycket mer. Det är nästan så det är synd om dem, om det inte hade varit ännu mer synd om de som hamnar hos dessa beskäftiga förvillade förvillande.

Inga kommentarer: