2012-09-24

Lördagsfråga: Det blev inget

  1. "I Stormarnas hav" dvs Oceanus Procellarum, målad 1967 av Alexei Leonov (själv kosmonaut) och Andrej Sokolov. Visar en månfarare som närmar sig den sovjetiska sonden Luna 9. Man förstår den tänkta nationaliteten av sammanhanget... Men nu skulle världen aldrig någonsin få se en sovjetisk kosmonaut på månen.
  2. Rikspartidagarna var nazisternas stora kongresser/festivaler. Här har vi en sorts relief till minne av 1939 års partidagar, som förresten skulle ha freden som tema. De ställdes in på grund av krig.
  3. De tolfte olympiska sommarspelen skulle äga rum i Tokyo. De ställdes in på grund av krig.
  4. Roger Rabbit gjorde succé 1988. En uppföljare var självklar, av några titelförslag kristalliserades så småningom Who discovered Roger Rabbit. Turerna om dess högst eventuella realiserande har gått så sent som häromåren, och kanske fortfarande är igång - ibland kan sådana här saker ta fantastiskt lång tid.
Ole Bull satte temat på 22 minuter.

Nu är jag lite svag för sådana här icke-företeelser. Jag tog upp det i lördagsfrågan Fail för tre år sedan och i somras Städer som aldrig blev. Liksom ett särdeles fint specimen, BoozeTown!

Inga kommentarer: