2012-09-16

Det är då fan att man har ett samvete

Om jag inte hade ett samvete, skulle jag:
  • kalla kattsand för mångrus, tillskriva det diverse underbara förmågor för såväl in- som utvärtes bruk, och sälja det för 150:-/gram
  • kalla mald bark för mald mumie, tillskriva det diverse underbara förmågor för såväl in- som utvärtes bruk, och sälja det för 50-150:-/gram (beroende på om det är någon berömd farao, okänd farao eller mindre kunglig egyptier man knaprar på)
  • importera den japanska "blodgruppsastrologin" ketsuekigata, som tillskriver folk karaktär, egenskaper och passande partners utifrån deras blodgrupp
  • skriva fåniga böcker med titlar som Feng shui enligt Einstein, Bli shaman på en kvart och Skit dig frisk
  • skaffa ett sånt där telefonnummer dit folk får ringa för 25:-/minuten och lyssna på mig när jag pratar riktigt långsamt i en plåtburk och låtsas vara döda släktingar, vänner eller kändisar ("hej, jag är James Dean")
  • ta betalt för att berätta för folk att de inom kort ska träffa en mörk bredaxlad man med gröna ögon och ett smittande leende etc.
  • ta betalt för att berätta för folk att plånboken/ringen/fotoalbumet ligger i en låda/intill en möbel/nära vatten
  • lära mig några enkla trick och skaffa ett coolt artistnamn, och med detta som grund samla lärjungar som ger mig allt de äger och dyrkar mig som en Gud
  • rena spökhus för 5000:-/rum

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle sälja magisk, helande jord från Påskön. Nej vänta, Big pharma gör redan det i form av rapamycin ursprungligen hittad i en jordbakterie på Påskön och som återfinns i svenska apotek under varunamnet Rapamune som "immunsuppressivum vid transplantationer".

Min poäng var att det fascinerar mig att det finns ett läkemedel framställt av ett jordprov från Påskön. Ett jordprov från Påskön är något som skulle kunna säljas som läkemedel av en chalatan på internet. If that makes any sense?

Hexmaster sa...

Va? Att man framställt ett läkemedel utifrån ett ämne som tillverkats av en bakterie man hittat i ett jordprov från Påskön innebär inte att en näve jord från Påskön gör dig frisk.

Anonym sa...

Också utan samvete skulle jag avstå från sådant. Att jag saknar samvete och sanningskärlek behöver inte betyda att jag saknar sinne för anseende, värdighet och god smak.

Sensemaker

Bertil Lundin sa...

Det bästa är att det är lagligt.

Lena Synnerholm sa...

I sådana här sammanhang, tror jag samvetet kan spela en roll. Fast det behöver inte alls göra det.