2011-11-18

Coco Chanel, citatmagnetEn citatmagnet kallar jag en person som av olika anledningar oriktigt tillskrivs många citat. Albert Einstein och Oscar Wilde är två av de kraftigaste - deras namn kan göra underverk med vilken plattityd som helst (exempel). Sen finns det några till, som Gandhi, Martin Luther King Jr, Churchill... Liksom en rad lokala och specialiserade förmågor. I USA är Lincoln och Franklin pålitliga namn, tyskarna har ofta använt doktor Martin Luther, och den som letar torde hitta åtminstone en per land eller "kulturområde". Eller för den delen fackområden.Jag fick ett tips om att Coco Chanel (1883-1971), en av de mest berömda modeskaparna någonsin, skulle vara en "citatmagnet". Tog en titt, och fick snabbt ihop en skörd. (Av någon anledning gillar folk att dela med sig av citat i bildform.)

Hur vet jag att hon inte sagt eller skrivit några eller samtliga av exempelvis de som jag satt ihop ovan? Det gör jag inte. Men jag tror inte ett ögonblick att alla är hennes.

Det känns lite oschysst att länka till Wikiquote: Coco Chanel eftersom sidan uppenbarligen bara är påbörjad. Källägena för de listade citaten varierar.

Inga kommentarer: