2010-11-14

Spiritistisk reklam

Idag den 14 november arrangeras en spiritistisk andakt i Göteborg. Eller närmare bestämt Sävedalen, Parkvägen 2, strax intill E20. Ta t.ex. busslinjerna 505 och 513, avstigning på Skolvägen. Tiden är kl 16-19. Arrangören är Spiritistiska sällskapet i Göteborg (SSG).

Det är med glädje som vi fortsätter våra Andakter under hösten 2010. Dessa träffar kommer vara ett led i att skapa ett religiöst obundet trossamfund. För er som tidigare har varit med på Ljusbärareträffarna så är dessa träffar väldigt lika Ljusbärareträffar. Med en blandning av föredrag och meditationer, där varje sammankomst kommer ha minst två medium som förmedlar kontakten med nära och kära och en andakt då andra sidan kommer få förmedla sig genom en transeans. Vi ser verkligen fram emot detta och programmet för varje sammankomst kommer vara hemligt så det gäller att komma, se och uppleva.

Från Hasse Nyander med styrelsen i SSG. Hemsida www.ssgbg.se.

På hemsidan för den lilla men relativt anrika föreningen (grundad 1941) hittar jag flera intressanta namn, såväl kända som okända (för mig). Jörgen Gustafsson är tillräckligt etablerad för att ha blivit belagd med fusk - inte så kapitalt som Anders Åkesson (Fallet med den självlysande handen) men läs en genomgång av hans prestationer i programmet "Det okända" från 3 april 2007. Månne han tillhör den sortens charlataner som vet att bluffa lagom?

Ett göteborskt medium med lätt-googlad stavning heter Jhonny Neumann. Han är certifierat medium, säger har en papperslapp som bekräftar att han vet vad han håller på med, som utfärdats av Iris Hall. Han har gått kurser för henne, liksom hennes elev Anders Åkesson. Okej.

Hos Jhonny hittade jag även länksida som leder till en rad spiritistiska föreningar i västsverige som jag inte kände till. Spiran i Stenungsund med många fler.

Allt detta bara på några klick.

Inga kommentarer: