2010-11-12

Sämst på radio i år

...Kanske. Reklamradion undantagen, såklart.

Men i SR undrar jag om något sämre program sänts i år än det som hade rubriken:

Är du bara materia, lille vän, eller ett vandrande energifält? - Ingemarsson, SR P1, torsdagen den 11 november kl 15

Huvudgäst var Sanna Ehdin som talade om energier. Inte sådana som går att mäta, utan bara sådana som går att känna. Vad som var psykiskt, fysiskt eller metafysiskt framgår aldrig.

Andra gäster var en bioresonansterapeut och en andningsterapeut. Alla tre fick ohejdat framföra befängda budskap och förvirrade resonemang, inte ackompanjerade av meningsfulla frågor utan medhåll, kemiskt fritt från skepticism, kunskap och intelligens. Lyssna själva.

Jo, Mats-Eric Nilsson fick vara med också. Han som aldrig kan bestämma sig för om E-numren är skadliga eller inte.

Kajsa Ingemarssons program, som bär hennes namn, uppmärksammades jag på när de häromveckan (28 oktober, länk) hade med Keisha Crowther enbart på grund av att hon kallar sig shaman och fått det pittoreska namnet "Little Grandmother". Det verkar ha potential att bli en sorts motsvarighet till journalistiska haverier som tidningen Nära. Inte minst eftersom det, otroligt nog, görs av den s.k. talkshowredaktion som är en del av SR Ekot.


OK, det förekommer säkert värre saker i de mindre övervakade kanalerna. Som när det föregivna mediet Monica Seldahl berättar att Andevärlden är pratsam i SR P4 Jämtland (tips från Nils S.). Varför får just dessa tokar hållas?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Beklämmande.

Var tvungen att titta på Dawkins' The Enemies of Reason för att återfå lite av tron på mänskligheten.

Hade betydligt högre tankar om både Ingemarsson och framförallt, P1.

/magnus

Kurt sa...

Det här kan nog vara något hon lärt sig under sin tid på säkerhetspolisen, shamaner och energifält låter som något som säkerhetspolisen skulle kunna använda sig av.

Lena Synnerholm sa...

I så fall inbillar dom sej bara det.

Mattias Ö sa...

Jag började lyssna på programmet när Edin berättade att 99,9% av alla sjukdomar självläker och reagerade på att Ingemarsson inte påpekade att om man känner sig sjuk bör man konsultera en läkare - känns som en vettig brasklapp i sammanhanget.

Nu när jag lyssnade på första delen slås jag av programledarens mycket ledande frågor - påminner mer om TV-shop än om P1.

Jag hade ganska roligt åt shamanprogrammet, men där blev det lite av kritisk diskussion.