2010-11-25

Det Andliga PartietGenom historien har en rad folkrörelser kristalliserats till politiska partier, för att ge idéerna bättre möjligheter att omsättas i faktiska förändringar.

Så gav arbetarrörelsen upphov till det socialdemokratiska partiet. Rösträttsrörelsen bildade Folkpartiet. Pingstkyrkan gav oss Kristdemokraterna, miljörörelsen Miljöpartiet, skinheadsen Sverigedemokraterna och kommunismen kommunisterna. Landsbygdens avfolkning gav impulsen till Centerpartiet och socialismen till Moderaterna. Och så vidare.

Nu finns det en ny rörelse i gräsrötternas djup som väntar på att bli politisk: det andliga uppvaknandet.

De fåkunniga frågar: Var finns politiken i änglar, chakran och auror? Frågan är avslöjande. När man väl öppnat sitt sinne och höjt sig över de inskränkta, när man börjar inse hur verkligheten egentligen är funtad, så är det insikter som kan och ska tas tillvara i hela tillvaron, naturligtvis även den politiska.

Fram för medicin som fungerar, oavsett hur!
Fram för alternativa metoder inom undervisning, jordbruk och statsfinanser!
Fram för elsanering för de som lider av för mycket strålning, och subventionerade magnetarmband till de som lider av för lite!

En värld som ständigt står på randen av stupet har inte råd att vara utan de andliga, mediala och känslomässigt överbegåvade människor, som bättre än några andra kan fylla den med värme, kärlek och goda energier. Låt de sista bliva de första! Ska väl all denna andliga vishet förvägras samhället? Hur länge ska den vara förvisad till kristallbutiker, alternativmässor och de billigaste båsen på bokmässan?

Erkänn konspirationerna!
Ner med vapnen! Lär soldaterna döda med tankekraft!
Ge de döda rösträtt!

Namnet är givet och förpliktigande: Det Andliga Partiet (DAP). I rätt händer kan det bli till något mycket större och mer världsomvälvande än någon kan ana.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men nu har väl en säkring brunnit?

;-)

Wulfahariaz sa...

Ja, det ska förstås stå "mer världsomvälvande".

Lena Synnerholm sa...

Socialism har väl inte mycket, men Moderaterna att göra? Dom kallar sej ”Nya Moderaterna”, påstår sej vara ett ”arbetarparti”, men beter sej ungefär som vanligt.

Hexmaster sa...

Wulf: Oj, ja där var en detalj som saknade fullkomlighetens prägel. Åtgärdat. Tack för påpekandet.

Wulfahariaz sa...

Jag anar en viss ironi, men jag är tacksam i gengäld för det intressanta språkexemplet.

Hexmaster sa...

Inga hårda känslor, som engelsmannen säger. Jag vet att du kan ta detta bättre än de som jag hoppas läser detta. Nudge nudge.

Jag är däremot osäker på om jag skulle lagt förkortningen redan i rubriken. Jaja. Kan nog klura ut 25 andliga punkter vad det lider.