2010-09-25

Bokmässan 2010/2

Har konstaterat i annat forum som jag glömt vilket det var: När man till vardags sitter och jäser framför datorn är det ingen större konst att, så att säga i väntan på Godot, producera litanior om lite av varje. När dagarna är fyllda av verksamhet blir det en annan sak. Ju mer du syns på nätet, desto mindre syns du utanför, och omvänt.

Just nu är det omvänt. Väldigt.

Just nu närmar sig klockan ett och halva mässan är kvar - den jobbiga halvan. Men även den mest intensiva. CJ Åkerberg och Andreas Anundi kommer för att prata om Skeptikerskolan, en bok som närmast sammanfaller helt med föreningen VoF:s intentioner och raison d'être. Vår leg. vitrock Anders Tryggvesson kommer att blanda ihop ett homeopatiskt preparat enligt konstens alla regler - säger kaffe, som med varje miljard utspädningar blir ett allt potentare sömnmedel. (Jag hade gärna skrivit det där på skoj, men det finns folk som tar det på allvar. Heeelt otroligt.)


Jo, den här mannen dyker också upp. B06:80, kl 11:30.

För övrigt har jag pratat VoF och jobb (bokmässan är en yrkesmässa som allmänheten, av någon anledning, har tillträde till), träffat hon som försöker att skriva Nationalencyklopedins artikel om ordet faktoid, hejat på Lars-Gunnar Andersson och Mikael Parkvall och ölat med Fredrik Lindström, beundrat VoF:s egen montermagiker P J Råsmark som böjt skedar för det vilda, hållit ett seminarium och förberett ytterligare två, och säkert nött ett par tre millimeter skosula.

Inga kommentarer: