2010-08-10

Galningar #4: Vladimir Terziski

Later trips to Mars by the joint Soviet - American craft in 1952 and by the Vatican craft of the Marconi project from Argentina in 1956 reached Mars in only 2 - 3 days, because their drives were working during the whole flight: accelerating in the first half and decelerating in the second.

- German Moon Base, en sida med den text som han spritt på otaliga ställen

Vladimir Terziski förklarar varför det var så stor skillnad på 1950-talets Mars-färder och den tysk-japanska expeditionen som startade i april 1945 som tog hela åtta månader på sig för att nå fram.

Terziski är en verklig person som åtminstone verkar ta sig själv på allvar. Han titulerar sig "President of the American Academy of Dissident Sciences", om han har några att presidera över så har jag inte hittat dem (inte för att jag letat särskilt noga; knappt alls, ärligt talat). Jo, han finns på YouTube också. Där presenterar han en del grejor som sätter Vatikanens Marsfärd i skuggan. Men kanske ingen som är lika härligt je ne sais quoi.

4 kommentarer:

Lena Synnerholm sa...

Vladimir föreställer sej sannolikt teknik, som inte skulle fungera, under kända och väletablerade naturlagar. Fast det är han i så fall, inte alls medveten om. Han tycks även ha gått på myten, om det lufttäta hemlighetsmakeriet. Människor KAN INTE hålla hundra procent tyst. Vi är inte anpassade för det, och då menar jag rent evolutionärt. Dessutom kräver rymdresor så mycket resurser, att dom ofrånkomligen märks. Slutligen syns rymdfarkosters start och landning, även på långt håll. Sådana problem undrar jag, om han ens ägnat en tanke åt.

Tore Kullgren sa...

Ett independentfilmprojekt, som handlar om nazister på månen.
http://www.ironsky.net/

Lena Synnerholm sa...

Jag känner till rymdnazister, men dom är föstås fiktiva. Personer som hävdar, att Nazityskland hade rymdfart, håller på med skenhistoria.

Anonym sa...

Rymduppskjutningar hörs och känns också:
https://www.bbc.com/future/article/20230306-just-how-loud-is-a-rocket-launch