2009-06-07

Valsedlar

Lite vad-var-det-jag-sa: här, här och här.

När väljare frågade hur de skulle rösta när det inte fanns förtryckta valsedlar fick svaret att det inte gick.

Vilket bara bekräftar att faktoider kan slå rot lite var som helst. I just detta fallet är det antagligen någon sorts offer-mentalitet som ligger bakom. I efterhand kan man också förklara dåliga resultat med att motståndarna fuskade bort valsedlar, eller att röstande lurats att skriva fel på de blanka.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag märkt att det är stor variation i vallokaler och t.o.m. mellan olika förrättare i samma lokal när det kommer till kunskap om vilka regler och instruktioner som gäller.

I och med att instruktionerna ändras inför varje val så verkar det att de äldre förrättarna som varit med under flera år inte riktigt hänger med -- då de minsann redan vet hur det ska vara. ;-) Som tur är ska varje lokal ha en pärm där allt sådant står för dem som tagit sig tid att läsa innantill.

Hexmaster sa...

Tror bestämt jag skall idka lite fältstudier. De håller ju öppet ännu ett tag...

Engan sa...

"I ett slag ökade Fi:s mediebudget med 100 procent, från noll till någonstans runt miljonen, enligt Veronica Svärd, pressekreterare för Feministiskt initiativ."

De räknar inget vidare i initiativet..

Hexmaster sa...

(MP) har lagt fram procent-siffror för nedskärning av koldioxidutsläppen där jag heller inte hänger med; 40 procent inom EU + 40 procent utanför = 80 procent totalt. Eller hur det var.

Pölsa Dum sa...

Ja, 40 + 40 = 80, det är väl inte så svårt :)

Miljöpartiets ambitiösa mål är 40 procents minskning från utsläppskällor inom EU och motsvarande mängd via stöd till länder utanför unionen, det vill säga en total neddragning av EUs koldioxidbelastning på planeten med 80%, alltså ungefär 3 000 miljoner ton eller cirka tolv procents minskning av de nuvarande globala utsläppen betalda av EU-medborgare. Det kan vi gott stå för!

Sanna Rayman spelar förresten okunnig på just samma sätt på SvDs ledarblogg. Det må vara hänt: hennes uppgift är ju att låtsas missförstå meningsmotståndare.