2012-10-02

Språkstudier

Med hänsyn till bristen på rysktalande yngre officerare vid flottan tillstyrker marinstabschefen och marinförvaltningen att underlöjtnant S. Wennerström, f. n. stationerad i Västerås, erhåller tjänstledighet med bibehållna avlöningsförmåner under tiden 16 oktober 1933 - 15 april 1934 för ryska språkstudier vid universitetet i Riga.

En fin notis från tidningen - jag vet inte var den ursprungligen publicerades. Däremot är det allmänt känt att underlöjtnant Stig Wennerström omsider avancerade, såväl i graderna som på andra sätt. Han fick förvisso nytta av sina kunskaper i ryska.


3 kommentarer:

Kurt sa...

Det faktum att en sådan här notis överhuvudtaget publicerades i en tidning är ju mycket fascinerande!

Nu kanske dessa små notiser återkommer nu när företaget Journatic i USA har börjat med sin verksamhet att i databaser automatiskt samla ihop lokalnyheter, och sedan använda skribenter som snabbt editerar det till lokalartiklar. Det är det här som skall locka läsare och framförallt lokal reklam, utan att använda dyra lokala journalister:

http://www.poynter.org/latest-news/top-stories/179555/journatic-staffer-takes-this-american-life-inside-outsourced-journalism/

Anonym sa...

Var fick du tag på den?

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Hans: GP 2 oktober, del 1, sid 28 avd "Namn". Intresserade kan kolla med namn@gp.se de har säkert källan tillgänglig.

Kurt: Läser man tidningar från säg 1800-talet (jag är bekant med svenska och amerikanska och de är sig lika) så myllrar de av sådant som idag knappt skulle anses vara Faccebook-material. Som vilka som anlänt per morgontåget, träffar i syföreningar etc.