2011-05-20

Slut på lördagsfrågorna?


Jesu ankomst, för vilken gång i ordningen

Jajamen, nu är det kört. För lördagsfrågor liksom existensen i övrigt. Imorgon är det nämligen dags för domedagen. Eller den bauta-kolossala jordbävning, den kraftigaste någonsin, ever, som ska markera inledningen på evenemanget. Allt enligt en viss Harold Camping.

Notera försöket till ett vetenskapligt neutralt anslag: "While many question the predictions of Harold Camping, others are warning that Judgement Day is in fact coming on Saturday May 21, 2011." Några tycker si, andra tycker så. Okej.

Som en sista vetenskaplig spik i belackarnas kista har ni detta bevis på att Camping minsann inte är sämre än att han kan ändra sig:

"Camping’s Prophecy Predictions have been proven incorrect in the past, but he has learned from the mistake he made in 1994, and is confident about the date of May 21 2011."

Eller kanske det inte är slut för bloggarna ändå? "I have scheduled new posts to come out between May 21st and October 21st 2011, that will help those dealing with the End Times of the Apocalypse."

Så världen kommer att finnas även på söndag. Den enda skillnaden är att sant gudfruktiga människor som Harold Camping försvinner. (Vad var problemet?) Vi eländiga får fortsätta i våra resp. grottekvarnar, liksom bloggandet. Så det lär bli fler lördagsfrågor ändå. Tror inte jag tappar så många läsare heller.


judgementday2011.com

Se även wecanknow.com för åtminstone till synes mer intellektuella utläggningar. Eller det fina galleriet med läsarnas bilder på det glada (är det väl) budskapet.

7 kommentarer:

Stefan N sa...

Om de nu är så gudfruktiga kanske de skulle kolla upp vad Jesus säger i frågan: "Dagen och timmen känner ingen, inte ens änglarna i himlen, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. Se till att ni håller er vakna, ni vet inte när tiden är inne." - Markus 13:32-33

Hexmaster sa...

Om du tittar på sajten med det talande namnet WeCanKnow.com så ser du att de naturligtvis tänkt på den saken. De hänvisar till 1 Thess kap. 5: "Men ni, bröder, lever inte i mörkret, och dagen kan inte överraska er som en tjuv" m.m.

Hur som haver. Ännu en rad i den långa domedagsboken, den där varenda dies irae står nedskriven. Få se vad Camping m.fl. har att säga på söndag. (Gäsp.)

Fick ett fint tips från @Jerlerup: Man offers pet care should rapture occur.

Elin sa...

Som så ofta har Randall Munroe en bakvänt tänkvärd kommentar:
http://xkcd.com/900/

Lena Synnerholm sa...

Som vanligt kommer ingenting att hända. Genom historien har alltför många människor, förutsagt Domen dagen till en viss dag. När dagen sedan passerat, kan dom ha gjort en av minst tre saker. Dom är att hålla tyst, att bortförklara sej, eller att förneka det man sagt. Läs gärna dom här:
http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/question/?id=15863
http://www.dn.se/blogg/markligheter/2011/05/19/jorden-gar-inte-under-nu-heller

jorbo sa...

http://chzragecomics.files.wordpress.com/2011/05/rage-comics-atone-thy-sins1.jpg

Henrik sa...

Min fundering på är om Jesus (om han fanns och om han blev korsfäst osv) nu blev korsfäst på en fredag (och det är "säkert" även om datumet är debaterat). Hur kommer sig då att jordens undergång är på en lördag. 722500 mod 7 blir två. Alltså borde väl "startdagen" varit en torsdag? :)

Hexmaster sa...

Här kan den nyfikne hitta uträkningarna, för såväl domens dag (idag) som jordens undergång (om fem månader, 21 oktober):

eBible Fellowship: Judgment day - The end of the world

I korthet är det liknelsen "en dag är som tusen år" + syndafloden inträffade för prick 7000 år sedan = nu är det dags. Typ.