2011-05-18

Åsa, klimat och VoF Göteborg


Dr Åsa flankerad av några VoF Göteborgare

En av attraktionerna under vetenskapsfestivalen i Göteborg förra veckan var Åsa Vilbäck, "dr Åsa" i TV. I lördags höll hon en föreläsning på Nordstan, alltså rätt nära Brunnsparken där VoF Göteborg dagen innan firat fredagen den 13:e. Det var också vi som bjudit in henne. Som allt annat på festivalen var det gratis och evenemanget samlade stor publik.


Bild från Åsas blogg

Under rubriken En guide genom hälsodjungeln fick vi en fullmatad halvtimme på uppemot trekvart, om medicin, alternativmedicin och rent kvacksalveri, hur våra mestadels skärpta hjärnor kan låta lura sig, om det märkliga fenomen som kallas placebo, och en hel del därtill.

Efteråt svarade hon på frågor från nyfikna, och VoF Göteborg passade på att upplysa om vår verksamhet.Söndagen avrundades med Erik Svensson som pratade väder. Eller närmare bestämt klimat och den s.k. klimatskepticismen. Erik är engagerad i Uppsalainitiativet som riktar in sig mot alla fel, missuppfattningar och rena dumheter som förekommer i ämnet.

Som av en händelse fick vi därmed in, så att säga, såväl Årets folkbildare (Åsa) som Årets förvillare (klimatskepticisterna i Stockholmsinitiativet) på den VoF:igaste vetenskapsfestivalen hittills.

2 kommentarer:

Lena Synnerholm sa...

Vilken tid var närmast längden, på Åsas föreläsning? Var det en halvtimme eller trekvart? Dessutom undar jag om Uppsalaintiativet, går att hitta någonstans på Nätet. Vad dom själva säger, alltså, inte andra som pratar skit om dom.

Hexmaster sa...

Dr Åsa pratade i knappt 45 min. Jag lade in en länk till Uppsalainitiativets hemsida. Klicka på länken för att komma dit.