2010-04-13

Anatolij Fomenko


Detta är Anatolij T. Fomenko. Han är född 1945, matematiker (närmare bestämt topolog), professor i Moskva och medlem i den Ryska vetenskapsakademien. Hans matematik känner jag inte till, i synnerhet som topologi inte är det lättaste ämnet för utomstående att sätta sig in i. Han har även kommit att ägna sig mycket åt historia, och de "resultaten" är enklare att beskriva.

Eller kanske inte; ty så utvecklad galenskap finner man inte ofta, ens på nätet (jag är helt allvarlig).

Fomenko påstår bland mycket, mycket annat att
  • den världshistoria som vi känner till började ca år 1000 e.Kr. då skrivkonsten uppfanns
  • i princip all världshistoria tidigare än så är jesuitiska förfalskningar från renässansen
  • Jesus föddes 1053 e.Kr. på Krim-halvön
  • Trojanska kriget och syndafloden var samma händelse (t.ex. Noak = Aeneas)
  • ett Globalt Imperium är ansvarigt för bra många av forntidens stora lämningar, som Egyptens pyramider
Behöver det nämnas att professor Fomenko inte ger en kopek för dateringsmetoder som kol-14 och dendrokronologi? Jag nämner det ändå.

Han föredrar hårdare underlag, som solförmörkelser. En sådan nämns av Thukydides, en grek som skrev ned samtidshistoria på ett föredömligt sätt; senare har man fastställt att den inträffade 431 f.Kr. När Fomenko läste om denna, fick han tydligen för sig att den skulle ha varit total. När han senare fann att 431-förmörkelsen inte var det, letade han reda på när en sådan inträffade i Aten med omnejd, och fann året 1039 e.Kr. Följdaktligen fick hela antiken flyttas fram 15 sekler.

Fomenko är läst och uppskattad, i synnerhet i Ryssland.

En detalj som i nästan vilket annat fall som helst skulle ha varit närmast skandalös blir i Fomenkos fall bara typisk: Hans bok History: Fiction or Science? översattes till engelska av en viss Michael Jagger. Denne är, garanterat, inte artisten Mick Jagger; men det är precis vad en del bokhandlare fått för sig. Så när man bläddar bland Jumpin' Jack Flash eller According to the Rolling Stones så kan plötsligt Anatoly Fomenko dyka upp. Hur go e den?


Jag var bara tvungen att ta en bild. Från kanadensiska Amazon (länk).


Ryska hemsidan: Chronologia.org, om Novaja Chronologia, "nya kronologin"
YouTube: Trojanska kriget = korstågen (också!)
Wikipedia (eng.): New Chronology (Fomenko); Anatoly Fomenko
Anne Stalsberg, Yttrandefrihet och förment vetenskap - ett dilemma?, Folkvett 3/2005

4 kommentarer:

Kurt sa...

Men själva idén om en "Ny Kronologi" kan ju tydligen spåras tillbaka till 1600-talet:

http://en.wikipedia.org/wiki/New_Chronology_(Fomenko)

Annars är det ju alltid intressant med vetenskapsmän som ger sig in på helt andra områden än de är utbildade inom, det blir ofta mycket fel!

Hexmaster sa...

Det var en bra länk, lade till. Kände inte till idéns anor, är inte förvånad; det skulle vara mängden av tillskyndare då, om nu texten är att lita på... ;-)

Unknown sa...

Tror han har mer poänger än vad som är bekvämt för etablisemanget att erkänna då det ju varit samma skuggregering stora delav av hela tiden som skapat länders valuta som en skuld till sig själva med en räntekostnad. Att folket fått bytt tryne på politiker har aldrig ändrat den monetära kontrollen, eller propagandan, utan undersåtarna har sålts krig via av makten stagad false flag terror och därför lurats att tycka det är bra att köpa beskydd av den korrupta staten. Alla megalit-väggar och annat som inte tas upp i den vanliga hitoriska ordningen är intressanta. Sen är ju denna gigant även Dr i fysik och vet mkt väl om hur kol-14 metoden funkar, inte att förglömma. Jag har själv inte kollat upp om han debunkat bluffen Einstein med rumtid tramset med det brukar folk av hans kaliber ha sett genom i vaggan till fördel för elektrisk-rymd och Birkeland samt Alvén. Det är helt klart värt att studera honom. På undermattan blogg finns atom-bomben debunkad av undertecknad och även transfer agreement, talet 6 million och bankernas kapning av judaismen via sionsimen och Wallenbergs IG Farben drivna konc läger avhandlas.

Hexmaster sa...

Ja jädrar. Du är uppenbart något på spåren. Fortsätt så och återkom när du är klar.