2009-11-10

Vitamininstitutet i Schweiz

I en reklamfilm för ett antal år sedan så hänvisades i förbigående till detta institut. Någon blev nyfiken och började nysta; var institutet något mer än ett namn som lät bra?

Faktum är att det verkligen finns ett vitamininstitut i Schweiz. I Lausanne närmare bestämt, sedan 1931. Om de utfört de undersökningar som tillskrivs dem vet jag inte.

Däremot har institutet blivit något av ett talesätt när man på skoj skall hänvisa till "vetenskapliga undersökningar", till synes vederhäftiga herrar och damer i vita rockar som står och lovar saker i reklamfilmer, m.m. Vilket kanske är orättvist mot Institut Suisse des Vitamines.

Så här ser deras logga ut, att appliceras på av dem godkända produkter:

Swiss Vitamin Institute

Bonus: Efter ett längre pass med spaningsbilder i den här stilen så kopplar jag av med att fixa till en egen för vitamininstitutet vid Chemin des Boveresses 155, Lausanne.


Infälld bild från hemsidan. Notera detaljer som stämmer överens: 1. sten 2. buske 3. träd.

10 kommentarer:

Lena Synnerholm sa...

Vilket år sändes reklamen i fråga, och vad gjorde den reklam för?

Dennis sa...

Låt mig gissa att det var för någon hudkräm.

Hexmaster sa...

Schampoo, faktiskt. Med vitaminer av en extra fin sort som blir morgondagens ämne.

Wulfahariaz sa...

Tensider, jojoba, bidrottningsgelé, en ny formula, något krispigt? Jag väntar med spänning på de fina vitaminerna.

Björn sa...

Som jag minns det sändes reklamen under första halvan av 1990-talet, ungefär.

Hans sa...

Photoshop, stenens skugga faller inte på samma sätt på de olika bilderna. Jag är säker på att Hexmaster är frimurare och försöker dölja att svininfluensvirusevaccinet som skall göra oss till zombies kontrollerade av Rumsfeld tillverkas av det s.k. Vitamininstitutet - som f.ö. redan var inblandade i CIA's vätebombsinfluensa på femtiotalet. Det vet ju alla.

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Noterar att Hans inte har någon kommentar ang. lövverket på trädet. Alltid något. :-)

Vaccin-kopplingen var fin. Återkommer till liknande ämnen imorgon.

Reklamen var för Pantene Pro-V. Som i "pro-vitamin". Jag har för mig att Tengby tog upp det i P3:s Morgonpasset medio 90-tal.

Lena Synnerholm sa...

Skojar du, Hans? (Du brukar inte låta som en konspirationsteoretiker.) För det första kan jag inte förstå, hur vaccin skulle kunna göra oss till "zombies"? För det andra är man inte tvungen att ta det, vilket vissa har fått för sej, till exempel Eva Dalquist. Rätta mej om jag stavar fel!

Engan sa...

Ja, det är klart han skojar. Och hon heter Annika Dahlquist, inte Eva, och hon tror naturligtvis inte att man måste ta vaccinationen; hur skulle hon kunna tro det? Det är ju bevisligen inte sant och extremt lätt att kolla upp. När kom vaccinationspolisen senast och tvångsvaccinerade någon?

Däremot är hon av någon besynnerlig anledning väldigt upprörd över att alla _rekommenderas_ att vaccinera sig. Hon tycker man ska äta LCHF-kost istället och skaffa antikroppar genom att utsättas för den faktiska sjukdomen.

Lena Synnerholm sa...

Okej, jag kom ihåg fel. Tack för korrigeringarna!