2009-11-26

Repriser

I denna mestadels relativt lättviktiga blogg så har det på sistone blivit några inlägg som jag gärna skulle vilja ge lite extra uppmärksamhet. Innan de försvinner ner bland lördagsfrågor, roliga bilder, och annat.

Verkligheten och vidskepligheten
Om det breda angreppet på vetenskapen och dess företrädare, iscensatt av några representanter för pseudovetenskap, vidskepelse och rent trams.

Söndagsskola för ateister
Den besynnerliga historien om hur kristna vill kunna betrakta barn som kristna; liksom muslimer muslimska, osv. Trots att de är barn.

Pishtacos - fakta och fantasier
Den läskiga historien om den peruanska ligan som slog ihjäl folk för att ta vara på deras kroppsfett! Och sälja det till Europa!! För kosmetika!!! Det måste väl vara en skröna? - Jag tror på den första delen, och att det är ett mycket intressant fall av hur folk tagit en osanning för sanning.

Xocai(TM!) och andra MLM
Ännu en upplaga av klassikern "pyramidspel i lätt förklädnad", intill förväxling lik de andra. Har glömt vad man låtsades handla med. Länk till Anders & Måns klassiska Rönni-juice på Youtube, ett måste!

3 kommentarer:

Hans sa...

Hmmm, bristen på kommentarer här är kanske kopplat till att det är så mycket lättare att kommentera något där man inte behöver tänka efter eller läsa på - säger jag (smilely som himlar med ögonen). På ett företag, fråga om den nya visionen för framtiden - ingen säger ett knysst. Fråga om vilken färg fikarummet skall ha på väggarna och alla har en synpunkt.
Kanske är det så?

MVH

Hans

Fredrik sa...

Uppskattar verkligen den här typen av inlägg i bloggen. Känns viktigt. Underhållning och allvar i en bra kombination känns som ett vinnande koncept. Hoppas jag har rätt ...

Hexmaster sa...

Hans kom med en klok observation. Fast just detta inlägg syftar ju enbart på att uppmärksamma andra inlägg, så har man något att säga om dem gör man det snarare i respektive sammanhang.

Fredrik: Det känns åtminstone roligt och meningsfullt, vilket räcker för mig. :-)