2011-01-23

Little Grandmother särskådad

Nu ska ni få höra något spännande: Sedan tidernas gryning har det funnits ett folk som vi kan kalla stjärnvarelser. De kan använda sig av energierna i kristaller, vatten, ljud, ljus och färg. De lyssnar på moder Jord och är fulla av kärlek. Eftersom de har en högre frekvens så kan bara de mest känsliga människorna se dem. En gång i tiden levde de sida vid sida med oss, nämligen i Atlantis. Sedan så bytte polerna plats, isarna smälte, och så kom den stora flod som så många legender berättar om. Människor som visste vad som var på gång räddade sig i båtar, och tog några av Atlantis heliga kristaller med sig.

Nu finns det en människa som profetiorna talar om, som samlar dessa kristaller och återbördar dem till strategiska punkter på jordens yta. När alla kristaller är på plats, så kommer nästa skifte att inträffa - som inte bara kommer att flytta polerna, kan man förstå, utan även skifta människors sinnen. Eller något i den stilen.Det där var ett litet fragment av den världsbild som Kiesha Crowther berättar om (jag skrev först "lär ut" men ändrade mig). Hon går även under sitt indiannamn "Little Grandmother", eftersom hon är indian på åtminstone mödernet; åtminstone var hennes mor fullblodsindian, av de två helt olika stammarna Sioux (som f.ö. är ett samlingsbegrepp) och Salish. Hon undervisades av sina anmödrar - även de avlidna, förstår man - liksom av djur (hon fick mat av en liten räv eller en uggla), stjärnfolk och stenfolk, och naturligtvis moder Jord. Vid 30 år blev hon initierad som shaman av en av stammens äldste, Fallande Fjädrar, i Flatheadreservatet i Montana. Hon fick reda på att hennes uppgift var att bli shaman och Wisdom Keeper of the Tribe of Many Colors - en av tolv visdomens väktare (de övriga har f.n. valt att vara anonyma). Biografin förekommer i lite olika varianter, i en utnämner de äldste henne till huvudperson i någon sorts profetia.

Sedan dess har hon åkt världen runt, grävt ner magiska kristaller, hållit välbesökta föredrag, sålt böcker och inspelningar... Och fått erkännande av en mängd urbefolkningar över hela världen som en av de sina. (Faktum är att "kristall-resorna", varav en har gått till Sverige, är ett förträffligt sätt att få folk lite varstans att känna sig speciella.)

Med tanke på kristallerna från stjärnfolkets Atlantis m.m. så borde det här inte spela någon större roll, men faktum är att hennes indianska påbrå är ett rent påhitt. Hon kommer från en stad i Colorado, och ingen av hennes föräldrar har någon som helst känd koppling till vilken indianstam som helst. Hon har aldrig vistats i Flatheadreservatet. De äldste i "Confederated Salish & Kootenai Tribes" avfärdar henne fullständigt. Liksom många andra indianstammar som påstås ha erkänt henne som shaman.

Att tillskriva sina läror eller rentav sig själv ett exotiskt ursprung är ett klassiskt grepp inom new age och ockultism. Madame Blavatsky hade sina tibetanska läromästare, idag inbillar sig massor av människor att maya-indianernas kalender har något särskilt att säga om år 2012, och flertusenårig kinesisk visdom är aldrig fel. Och så vidare.

Inte för att det finns mycket indianskt i hennes läror. Det är new age och inget annat. Crop circles, UFO:n, kristaller, Atlantis ... Ja, lyssna själva. Drygt fjorton minuter av ert liv som ni aldrig kommer att få tillbaka.Tips: Woowoo-bingo


Huvudkälla som dessutom har mycket annat att kritisera om Crowther, Jennifer Ferraro m.fl.:
Tribe of Many Colors or Tribe of Many Dollars

En källa hos densamma:
Kiesha Crowther: For Love of Mother Earth: The Great Shifting

7 kommentarer:

Lena Synnerholm sa...

Jag skulle ändå vara skeptisk till påståendet, att hennes mamma är indian. För mej ser hon ut, som en typisk europé. En person som är till häften indian, skulle man vänta sej ha en blandning, av europeiska och indianska drag. Nu är renrasighet en myt, när det gäller människor. Men jag skulle kräva en rimlig förklaring, innan jag tror på det.

Förresten heter det ”sädescirklar” på svenska. Det finns en naturlig förklaring till dom. Sädescirklar är helt enkelt konstverk, gjorda av mänskliga konstnärer. Det är en möjlighet som viss människor, inte ägnar en tanke åt.

Wulfahariaz sa...

Ett lämpligt citat i sammanhanget: "Blekansiktet talar med kluven tunga."

Ljusets vägledare Anne sa...

Är det inte dax för er som varken tror eller vet något om hur livet ingentligen är, vaknar och ser till vad denna kvinna har att säga. Jag är själv medveten om att vi nu lever i en illusion,så tro vad ni vill och fortsätt förstöra vår jord och kör ert race, ni får svaren tids nog från ett håll som ni lyssnar till. Det kanske måste vara en man för att ni ska höra????Vissa kvinnor är starkare och behöver lyssnas på.Tack

Lena Synnerholm sa...

Till Anna: Naturen dör inte, bara för att man avbesjälar den! Det går att vara miljövän, och skeptiker samtidigt. Jag är själv det. För övrigt är könen inte väsensskilda. Det spelar därför ingen roll, vem det är som säger något. Huvudsaken är att personen, har något vettigt att säga. Det har varken du eller hon.

Anonym sa...

Till Lena: jag är besviken att Kiesha ljuger, men det betyder inte att det finns ingen sanning alls i det hon säger. Det är t.ex. sant att kyrkan har ställt sig mellan människan och dess kärna av "evigt ljus". Detta ljuset är förresten kärnan och byggmaterialet i allt som finns, därför finns numera även vetenskapligt bevis.

Jag ser hennes budskap nu som den i bibeln: även där finns sanningen (som, förresten, är densamma i alla stora religioner och densamma som Kiesha talar om), men den sanningen i bibeln är gömd i många fantastiska och rentav omöjliga berättelser. Den som förkastar sanningen för att förpackningen är lite flummig få skylla sig själv...

Jag önskar alla att vi ska kunna återuppta kontakten med vår inre gnista.

MVH,
Eva

Lena Synnerholm sa...

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. Jag kan inte se att något ”evigt ljus”, som allting består av, skulle vara vetenskapligt bevisat. I alla fall kan jag inte förstå, hur det skulle kunna vara det. Kan du möjligen uttrycka dej, lite mera tydligt?

Kieshas historier tycks vara ett ihopkok, av en massa äldre idéer. Dom flesta tycks dessutom vara, av västerländskt ursprung. Stjärnvarelserna tycks för mej framstå, som någon sorts New-Ageandar. Vad som menas med ”en högre frekvens”, är för mej en gåta. Kanske är det bara något hon säger, för att ge en skenbar förklaring. (Alltså något som låter som en förklaring, utan att egentligen öka förståelsen.) Atlantis är ett idealsamhälle, som Platon har hittat på. Den närmaste verkliga förebilden, var den minoiska kulturen på Kreta. Mer har den inte med verkligheten att göra. Idén om att polerna flyttat sej, är äldre vetenskaplig hypotes. Den har blivit motbevisad, och är nu helt onödig. Däremot har den blivit missförstådd, av diverse katastrofister. Att polarisarna krympt kraftigt, och ibland försvunnit helt, är något som hänt upprepade gånger. Men det har aldrig hänt plötsligt, på en mänsklig tidsskala. Tvärt om har växande och krympande, tagit århundraden eller årtusenden. Syndaflodsmyter finns i olika versioner, i stora delar av världen. Vissa kan ha sitt ursprung, i regionala katastrofer. Idéer om kristaller med magiska krafter, vet jag inte var dom kommer ifrån. Är det någon annan som vet?

Anonym sa...

Det heter väl fortfarande skärskåda på svenska, eller?
Är det datorn som tänker för snabbt?
OppSerVera