2009-08-08

Lördagsfråga: MGN


... Alltså minsta gemensamma nämnare.

14 kommentarer:

Andreas sa...

Den första tanken, utan minsta försök till reflektion och efterforskning, är Charlie. Men så enkelt kan det förstås inte vara...

ME sa...

satelliten skulle kunna vara den europeiska SMART som skickades till månen. Men det blir man ju inte klokare av.

ME sa...

Charlie Brown och Charles Darwin. Två kvar

Andreas sa...

Varje gång jag ser en bild av en enhörning tänker jag på Charlie the Unicorn. Ihop med Charlie Brown och Charles Darwin blev Charlie min spontana gissning. Eller Charles då. Men jag tror fortfarande inte att det är så enkelt. :)

Anonym sa...

Beagle kanske?
/Sape

Anonym sa...

Ja, och min tanke bakom det är ju att
1) det finns en satellit som heter så
2) Peter Beagle skrev om The Last Unicorn
3) Darwin seglade på en båt som hette Beagle
och
4) Charlie Brown har tydligen en hund som tillhör den rasen.
-allt från googlande-
/Sape

Pölsa Dum sa...

Jo, så är det också när jag Googlar.

De falska ledtrådarna var väldigt lyckade den här veckan, så jag hamnade långt ut i rymden efter att ha sett satelliten på första bilden: Enhörningen är en blek liten stjärnbild som står ovanför Sirius, Darwin är rymdteleskopet som ska söka efter jordlika och kanske bebodda planeter och Charlie Brown hette kommandomodulen på Apollo 10.

Stiligt! Det höll mig förbryllad i flera timmar.

Andreas sa...

Beagle förkastade jag som för långsökt, på samma sätt som Charles/Charlie var för enkelt. Men visst! Det finns personer som heter Charles hos ESA, och Charles Hamilton har låten "Satellite" på diskografin!

Nej, det håller inte. Beagle låter vettigare. :)

Lena Synnerholm sa...

Klotet är varken Jorden eller Månen, så mycket är säkert!

Joakim sa...

Första bilden visar Mars Express i omlopp runt Mars. Och dess Marslandare (som dock vad man vet aldrig landade på Mars) hette mycket riktigt Beagle 2 (med Darwins Beagle som "Beagle 1"). Hatten av, alltså, till Anonym!

Tore Kullgren sa...

Just nu känns det som en riktig "fem myror"-lek, där flera alternativ är korrekta. Charlie, Beagle och månen, och med god vilja går det nog att hitta fler.

Men Beagle låter mest lagom.

Lena Synnerholm sa...

Charles Darwin har för övrigt blivit utsatt för, vad jag kallar ”empireförsköning”. Vad jag menar är att avstånden mellan näsa, mun och haka, har blivit förminskade.

Hexmaster sa...

Beagle som sagt - Sape satte den. Roligt att svårighetsnivån verkar ha varit lagom klurig denna gång. Själv tyckte jag enhörningen var klart knepigast eftersom jag inte kände till boken/filmen.

Beagle 2 landade förmodligen på Mars, men om den blev skrot direkt eller vad som hände kanske man aldrig får klarhet i.

Darwin förskönad - kanske det - men porträttet är ju också gjort vid unga år då originalet själv måhända var i bättre skick än den skäggiga farbror man oftast tänker på.

Lena Synnerholm sa...

Det finns faktiskt foton av Charles Darwin utan skägg. Det bästa jag sett finns här:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Charles_Darwin_seated.jpg
När porträttet målades, var Charles förstås mycket yngre, och sannolikt helt frisk. Han var nästan aldrig sjuk, innan han reste jorden runt. Senare blev han kroniskt sjuk, vilket han förblev för resten av sitt liv. Min poäng är att avstånden mellan ansiktsdragen inte stämmer. Han kan förstås ha varit sötare då, det vill säga ha sett barnsligare ut. Men även om man tar hänsyn till det, stämmer inte ansiktsdragens inbördes avstånd.