2009-04-25

Lördagsfråga: Trio 2


(Ja, det blev tre gubbar den här gången med. Kan inte hjälpas.)

Här är det så att säga två som går bort, en som är kvar. Motivera.

15 kommentarer:

Rolf sa...

Svårt men två är barhuvade och skägglösa. En har hatt och skägg. Kan det vara denne som ska bort. Troligen har det annars med något från filmvärlden. Högra figuren liknar Mr Hyde i Dr Jekyll och MR Hyde i någon tidig upplaga. Kan den vänstra figuren vara Dr Jekyll i någon filmversion? Isåfall ska den skäggige bort och svaret blir att det är Dr Jekyll och Mr Hyde som ska finnas kvar.

Anonym sa...

Men, alltså... Den vänstra är ju Desmond Llewelyn som spelar Q i nästan alla James Bond-filmer. Q = Quatermaster.
/Sape

Anonym sa...

Den i mitten är Tom Bombadil ifrån Tolkiens sagan om ringen värld. Är det Jekyll och Hyde så är ju den skriven av Robert Louis Stevenson som var skotte så så den bilden kanske ska bort eftersom dom andra är skrivna av engelsmän.
/Errorized

Hexmaster sa...

Korrekt hittills: Q och Bombadill.

Andreas sa...

Bilden till höger bör vara Quasimodo, ringaren i Notre Dame. Q och Q. Tom ska bort.

Lena Synnerholm sa...

Ska karl i mitten föreställa en hob?

Hexmaster sa...

Nej, Tom Bombadill (ser att han stavas Bombadil i original) är inte någon hobbit/hob.

För övrigt har ingen ännu satt figuren till höger - så jag verkar ha fått svårighetsgraden någorlunda över "busenkelt för er" den här gången :-). Vilket förresten nationaliteter nog hade varit. Fortsätt resonera...

Rolf sa...

Kan bilden till höger föreställa Doktor Frankenstein? Ser ut att vara ett laboratorium bakom figuren. Men det kanske är fel. Dåligt att jag inte såg att det var Q i James Bondfilmerna.

Engan sa...

Jag tror det är Q, Tom Bombadill och dr. Frankensteins Igor. Och i så fall kanske Tom Bombadill ska bort eftersom han är den ende av dessa "huvudpersonens hantlangare"-karaktärer som uttryckligen använder magi (och som dessutom är mycket mäktigare än huvudpersonen). Även om teknologin både Q och Igor använder närmar sig det magiska :-)

Engan sa...

Eller om två ska bort och en bli kvar är det förstås Tom som blir kvar. Han är ju odödlig.

Engan sa...

Ytterligare en anledning att välja Tom: de båda andra karaktärerna fick vara med i filmatiseringar, Tom blev bortklippt ur handlingen i Peter Jacksons annars eminenta filmtrilogi, och även i Ralph Bakshis gamla halvtecknade variant.

Engan sa...

Fast OK.. en anledning att välja Igor skulle kunna vara att han inte förekommer i den litterära förlagan, medan de andra två gör det. Hex, det finns för många svar här, det är lite som i lattjo-lajbanlådan... :-)

PS. I den första Frankensteinfilmen hette karaktären "Fritz" men det är ju som Igor han är mest känd..

Hexmaster sa...

Domaren dömer rätt svar åt Engan. Bonus: varför? :-)

Engan sa...

Kan det vara för att du egentligen menade att Q skulle vara kvar,eftersom han är den ende som var med i både filmerna och böckerna? :)

Hexmaster sa...

Visst kan luriga frågeställare stå som Brasse och *alltid* få rätt... Men jag är naturligtvis hederligare än så. :-) Q utgår av angiven anledning. Mer på måndag.