2009-01-25

"Just you wait, Mr. Hitler"

I en kommentar av bloggposten Hur kvinnor byter däck, med den obeskrivliga skriften från 1962 om kvinnligt bilägande, så nämnde jag att Alices mor 20 år tidigare "mycket väl hade kunnat vara i full färd med att sätta ihop stridsvagnar, jaktplan eller slagskepp".


Som här: "Engine installer, Douglas Aircraft Company, Long Beach, California. October 1942." Från den fantastiska sidan www.shorpy.com där det finns massor av historiska bilder av bästa kvalité, såväl historiskt som konstnärligt som tekniskt. (Ta en titt på den högupplösta versionen av exempelvis denna bild, den förminskade versionen gör inte originalet rättvisa.)

Shorpy.com: Just You Wait, Mr. Hitler

Hur var det nu:

And as you tighten that last lug-nut and snap on the hub cap, you'll feel a wonderful rewarding surge of self-reliance that you never felt before!

3 kommentarer:

Rolf sa...

Intressant länk du tipsat om. Jag har lagt till den bland mina feeds.
Tycker om bilderna de är mycket vackra och spännande.

Anonym sa...

Delar uppfattningen men som urbota krigsmatrielcentriker måste jag påtala att hon inte bygger på ett jaktplan, snarare ett bombplan som en A 20, en A 26 eller kanske t.o.m. en C 47 (DC 3).

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Inte var det en stridsvagn eller ett slagskepp heller. ;-) Men tack för preciseringen.

Just denna situation är kanske arrangerad. Men det är utan tvekan en genuin flygplans-hopskruvare. (Det finns fler bilder i samma serie.)