2008-11-06

Pocket

Nu är det såpass klart att titeln börjar dyka upp i databaserna; Faktoider, ges ut av Månpocket i februari 2009. Cirkapris: 40 spänn. Detta skall bli mycket intressant.

8 kommentarer:

Sven sa...

40:- var verkligen billigt!

Hexmaster sa...

...Enligt uppgifter på nät-lådor som Bokus och Adlibris. I vanliga handeln blir det väl några pengar till.

Royaltyn är betydligt lägre än på inbundna, vilket förhoppningsvis kompenseras av volymerna. Men den stora grejen är att pocket är något av ett eget medium, på så sätt att de böckerna säljs och uppmärksammas på ett annorlunda och bredare sätt. Så det känns lite som en ny debut, snarare än "här kommer en billighetsutgåva". Det är det jag finner spännande. :-)

Anonym sa...

Själv väntar jag på den engelska översättningen så att jag kan skicka över ett ex. för att stoppa en mytspridarvän i staterna :)

io sa...

Hur stor upplaga trycks pocketversionen i? Bra reklam också inför släppet av Nummer två! Har du namn på den förresten...?

Hexmaster sa...

Första pocket-upplagan blir 4000 ex.

Tvåans namn var det svåraste i hela boken tror jag, har klämt fram ett förslag som förlaget tycker var sådär men, vi får se.

Engelska? Ja tack. Det är inget för det svenska förlaget utan man får börja leta runt utrikes.

Hexmaster sa...

Monologuer; tills vi har en engelsk "Factoids" så är det bästa jag kan erbjuda en PDF med de engelska artiklarna. Uppdaterad idag.

Factoids, 2008-11-11 [PDF]

Anonym sa...

Apropå Factoids - du kan väl knappast ha rättigheten till temat eller ens namnet som sådant? Finns det något liknande din bok på den engelskspråkiga marknaden, vet du?

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Rätt till namn har jag inte, och naturligtvis inte till temat. Det finns ett antal böcker på engelska; Tom Burnams klassiker har jag skrivit om särskilt på hemsidan, har även en som Stephen Fry medverkat i på något sätt (vad det nu hette), med flera.