2008-11-23

Galningar

Ibland tröttnar man. Varför bekymra sig för kommatering m.m. i sina böcker, när det finns galningar som lyckas publicera vilken smörja som helst? Och kommer undan med det?

Som Pär Wahlström, homeopat, som dessutom ser till att göra klumpig reklam för sig själv medelst inlägg på bloggar och forum undertecknade "Anna" och vad det nu är.

Eller Sanna Ehdin, som sedan hon doktorerat i ämnet immunologi lyckats skämma ut sitt ämne och sig själv genom att påstå ungefär vad som helst om vad som helst.

Eller förlaget Forum, som i nuvarande stund - utöver min egen Faktoider - har hela sex böcker i lager om den oändligt stupida inrednings-läran, Feng Shui. Är det någon som tror på den?

4 kommentarer:

Anna Forss sa...

appropå ehdin som varandes doktorerad i immunologi undrar man om man inte kan vaccinera mot uppenbara villfarelser.

det enda positiva man kan se på detta är att det ger hopp om arbetsmarknaden: kan man försörja sig på att skriva sådan sörja borde det finnas ändlösa sätt för folk att hitta nya jobb.

Hexmaster sa...

Kan påpeka att Anna ovan inte är ett homeopat-alias. ;-)

Kom just ihåg en utläggning jag läst om nyttan med dåliga böcker - det får bli en framtida blogg-post.

Anonym sa...

Om det är någon som tror på Feng Shui? En liten delmängd, kanske.. vissa varianter har några sunda regler inbakade bland dravlet. Typ att man gärna ställer sängen med fotändan riktad mot dörren istället för tvärtom.. och inte ställer en arbetsplatsstol med en dörr rakt bakom.. men det är ju bara vanligt sunt förnuft, man behöver knappast börja tjafsa om "energiflöden" och liknande för att komma på sånt.

Problemet är väl lite att dessa få vettiga saker lätt får folk att gå på resten också. "Det där stämmer ju, då stämmer säkert resten också".. ungefär som Scientologin som på sina lägsta nivåer har åtminstone lite halvvettiga psykologiska självhjälpstips. Vilket lättare får folk att acceptera hela eländet.

Kurt sa...

På Adlibris lista över bäst säljande facklitteratur hittar man nu:

7. Sannas matbok : för den självläkande människan Ehdin, Sanna
8. Gå ner i vikt och rena kroppen med detox Davidsson, Ulrika
10. Salvekvick och kvacksalveri : alternativmedicinen under luppen Singh, Simon