2020-07-16

Adrenokrom, med mycket mer

Ur musikvideon för Avicii: For a better day (2015)
Adrenokrom (C9H9NO3) är ett biologiskt pigment som uppstår vid oxidering av adrenalin (epinefrin). Adrenokrom (monosemikarbazon) har en hemostatisk effekt, vilket betyder att det minskar kapillär blödning. 
Det finns en kontrovers angående om adrenokrom kan klassificeras som en psykoaktiv drog. Enligt ett verk av alternativmedicinarna A. Hoffer och H. Osmond har adrenokrom psykoaktiva effekter såsom eufori, förvirring, ändrad tankegång och oförmåga att koncentrera sig.
- Wikipedia: Adenokrom

Artikeln har även ett avsnitt "Adrenokrom i populärkultur". Där nämns bl.a. att Hunter S. Thompson i Fear and Loathing in Las Vegas nämner den som en drog. Vad som inte nämns i den svenska artikeln, dock i den engelska, är att "drogen" slagit rot i den besynnerliga konspirationsgröt som sammanfattas med begreppet QAnon. Utifrån Pizzagate-historien – en konspirationsteori som går ut på att pedofiler skulle beställt barn med en pizzeria som täckmantel – har adrenokrom där blivit en drog som utvinns ur tallkottkörtlar, helst på barn som helst ska vara stressade och rädda (de överlever heller inte proceduren). De påstådda effekterna är nu långt större än något hrr Hoffer och Osmond kunnat drömma fram: Den ger inte bara ett rus utan stoppar även åldrandet. Det är därför som så många kändisar ser så mycket yngre ut än prästbetyget anger; inte plastikkirurgi, botox eller löparrundor, utan en lömsk drog utvunnen på det otäckaste sätt som tänkas kan. Och hade man kunnat tänka sig något värre hade konspirationsteoretikerna använt det istället.

Vad har detta med Aviciis låt att göra? Jo, i den gravt förvirrade sektorn har man fått för sig att Tim Bergling inte tog livet av sig utan mördades. Anledningen skulle vara att han i videon avslöjade Sanningen™: Det som framställs som slavhandel (flyktingbarn i fordonet t h säljs som varor till knösen i bilen) syftar i själva verket på handel med råvara för adrenokrom. Det är därför låten fått oproportionerligt många kommentarer på Youtube, kommentarer som får vilket Ring P1-program som helst att verka sansat och redigt.
Turkisk teve visade häromdagen ett inslag om hur Hollywoodkändisar använder Adrenochrome och påstod då att 2 500 barn slaktas varje dag för att framställa drogen. Och även om den turkiska regimen kan misstänkas ha en antivästlig och antiamerikansk agenda ["kan misstänkas", jorå], så finns det nu så pass mycket uppgifter kring fenomenet att det är svårt att bara avfärda det som foliehattsteorier [nej, det är busenkelt].
- Svensk sajt som jag vägrar länka till men det är foliehattarna cum laude Ingrid Carlqvist och Maria Celander som står för tokerierna

Allt det här – Pizzagate, QAnon och adrenokrom – är exempel på den nya sortens konspirationsteorier. När man tröttnat på JFK, 9/11 och Palme, så skruvar man upp vansinnet och verklighetsfrånvaron till elva, och drämmer till med det knasigaste man kan komma på. Det gäller att höras i bruset.

En annan sida på ovanstående "källa" för denna bloggpost illustreras med denna bild. Rubrik: "Slutstriden är här: Eliternas hemliga perversioner" (där "eliten" är sliten kod för judarna). Som undersökare av dylikt noterar jag att man sällan ser bibliska referenser i svenska sammanhang; de är långt vanligare i USA. Jag tvivlar på att så värst många öppensinnade här kittlas av sådant. Men så fungerar alla konspirationsteorier: Man är fri att ta det man gillar (eller snarare ogillar) och ignorera resten.

15 kommentarer:

Tricky sa...

Du har råkat skriva ”Adenokrom” i stället för ” Adrenokrom” på flera ställen, inklusive rubriken.

Hexmaster sa...

Tackar!

Anonym sa...

Om vi säger att adrenokrom är så fantastiskt som det påstås och föryngrar kroppen. Är det omöjligt att framställa det syntetiskt istället för att hålla på med omständliga ritualer?
En snabb google-sökning ger ingen klarhet i frågan

Hexmaster sa...

Låter som en fråga som bör ställas till de troende.

Anonym sa...

När jag läste blogginlägget blev jag sugen på att höra The Sisters of Mercys gamla svartrockdänga Adrenochrome (från 1983!). Q-folket hade förstås redan hittat dit, Youtubekommentarerna handlar nu till stor del om kabalen, döda barn och Hillary Clinton. De verkar dock inte ha bestämt sig för om bandet varnade för kabalen eller var en del av den.

Anonym sa...

" Är det omöjligt att framställa det syntetiskt istället för att hålla på med omständliga ritualer? En snabb google-sökning ger ingen klarhet i frågan"

Svenska wikipedia visar hur adrenalin sytetiseras (under ordet adrenalin). Därefter är det ju bara att oxidera det.

Sensemaker

Anonym sa...

Adrenochrom är en ringsluten version av adrenalin. Adrenochrom monosemikarbazon är inte oväntat adenochrom med en monosemikarbazon sidokedja. Verkar onekligen enklare att köpa från Merck eller någon av företagen som säljer i bulk än att mörda barn. Some Sensemaker skriver kan adrenalin oxideras till adrenochrom t ex med NaIO4.

Jonte

Tricky sa...

Dagens Dilbert tangerar ämnet: https://dilbert.com/strip/2020-07-19

Anonym sa...

Om adrenochrom stoppar åldrandet varför lever inte ”brukarna” längre? Blir alla mördade före 115 eller?

mikael sa...

Hur långt kan processen gå, att växande delar av mänskligheten förlorar förmågan att tänka klart, och hur mycket kommer det att splittra arbetet mot VERKLIGA faror som ödeläggelsen av livsmiljö och en skenande ökning av ekonomisk, kulturell och social ojämlikhet?

Anonym sa...

Att folk oroar sig för fel saker ser jag som ett globalt problem. Om man måste döda barn för att få fram adenokrom, vilka är barnen som mördas? Är det särskilt många barn som försvinner utan att de blir hittade? Om det verkligen var så skulle det ha märks.

Unknown sa...

Det verkar som om 8 miljoner barn försvinner om året,oftast är det barn som ingen längtar efter,bl.a barn som säljs av fattiga föräldrar flyktingbarn,Spårlöst försvunna barn...

Anonym sa...

Naturligtvis händer det i låg- och medelinkomstländer att fattiga föräldrar säljer barnen som slavar. Det är för att de inte kan försörja dem. Visst händer det även att flyktingbarn försvinner. Men i båda fallen tror jag det handlar om att de utnyttjas som billig arbetskraft. Sådant finns det gott om belägg för.
Vad konspirationssnackarna oroar sig för är att deras egna barn ska kidnappas. Notera att de lever i höginkomstländer där folk är mycket väldokumenterade. Om risken verkligen var så stor där menar jag att det skulle ha märkts.

Anonym sa...

40.000 barn försvinner i Brasilien varje år, skulle säga en tredjedel av dem går direkt till dessa ritualer

Anonym sa...

Jag känner en kemist som sa att det var jättelätt att framställa detta i labb. Men vad jag har hört så fungerar inte labb framställt adrenochrome så som äkta gör. Om jag får gissa så är det adrenalinet som gör skillnaden? Men jag vet fasen. Måtte dom jävlarna som framställt detta från barn brinna i all evighet i helvetet!