2009-07-18

Lördagsfråga: Tema, ännu ett


Minsta gemensamma nämnare efterfrågas. Bonus för svar som är bättre än det rätta.

11 kommentarer:

Dennis sa...

Uppe till vänsster har vi Diane Keaton och Woody Allen (från filmen Annie Hall tror jag bestämt), nere till vänster är läkaren i Stargate Atlantis och nere till höger är ju Leonardo DiCaprio. Den återstående mannen ser bekant ut, men jag kan inte säga vem det är.

Lena Synnerholm sa...

Jag tycker också att han verkar bekant, men jag kan inte heller placera honom. Dem minsta gemensamma nämnaren, skulle kunna vara något med skådespelare. Fast det är bara en gissning.

Hexmaster sa...

Tre korrekta identifikationer. Nr 2 är inte skådespelare.

Andreas sa...

Jag har aldrig sett Stargate Atlantis, men skådespelerskan bakom karaktären är Jewel Staite (från bland annat TV-serien Firefly och filmen Serenity) i alla fall.

Jag får ihop de tre skådespelarbilderna, men allt hänger på den fjärde bilden som jag inte har identifierat ännu.

Hexmaster sa...

Det går att hitta temat även med de tre ni identifierat.

Tore Kullgren sa...

Det kanske går att länka Atlantis med Titanic på något sätt?

Hexmaster sa...

Jag tror att det är bra många av er som känner igen efternamnet på herr 2, men särskilt känt ansikte är det uppenbarligen inte. :-)

Tore är fel ute. Det är lite mer jordnära än så.

Engan sa...

Temat finner jag tyvärr inte, men jag kan meddela att herre nr 2 är Seymour Cray, grundaren av Cray Research och känd som "superdatorernas fader".

Anonym sa...

Har det att göra med datoranimering? Woody Allen gör en röst till Antz, flaggan på Jewel Staites arm är digitalt ändrad från en kanadensisk till en amerikansk, Cray gjorde superdatorer som var tillräckligt snabba för att kunna användas till datoranimering. Vad DiCaprio har med saken att göra vet jag inte.

/Erik K

Hexmaster sa...

Ett tips för de som sitter uppe: Skådespelarna är inte med för sin egen skull, utan för sina rollpersoner. Inte Diane Keaton utan Annie Hall, osv.

Andreas sa...

Analys?