2020-06-12

Att snöa in på skitsaker

A friend who’s fully into the covid conspiracies sent me this post that says Captain America predicted the coronavirus outbreak in 2011, and while its obviously bs, I started fixating on that circled image on the right.
- William Mullally, @whmullaly på Twitter 11 juni 2020

Jag har snöat in på skitsaker otaliga gånger. Blivit närmast besatt av dem, på ett sätt som på intet sätt motsvarar deras faktiska betydelse, och grävt efter dem på alla möjliga sätt; och i den digitala tidsåldern är de möjliga sätten både många och mångsidiga. Tidningar och böcker, alla dessa filmsnuttar från alla möjliga och omöjliga sammanhang, Google Maps och Google Earth, fråga folk, och så vidare.

Därför känner jag direkt igen den mycket speciella låga som tändes hos William Mullally. Vad är den där taggiga bollen? Den är inte ditsatt i efterhand, så mycket är klart; den fanns på plats på Times Square när Captain America filmades. Men vad sjutton är den? Hur tar man reda på det?

Den här sortens situation har jag varit i många gånger ... Det är alltså inte frågan i sig som fascinerar, utan själva sökandet.

Naturligtvis kommer Mullally fram till ett svar. Vad det är hittar du i Twitter-tråden jag länkade till. Jag ska inte säga mer än att det inte är ett coronavirus. Inte är det direkt superspännande heller, inte i närheten lika intressant som vägen dit. För det är vägen som är mödan värd, som hon sa.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Din favoritsång?

https://www.youtube.com/watch?v=aIim1m4j4PA

MVH

Hans

Exostor sa...

Åååh, det är ett tecken från ovan! Hans tentakler rör vid mig och frälser mig från viruset!

Hexmaster sa...

*Något* måste ju målet vara, annars skulle man aldrig komma på idén att ta vägen dit... Bra låt, så klart, med ett bra budskap. :-)

Den pastafarianska tolkningen ligger nära till hands.