2018-08-23

Dinosaurie-förnekare

Nothing about dinosaurs is suitable for children, from their total lack of family values through to their non-existence from any serious scientific point of view. Any proper look at the facts will reveal that dinosaurs simply never existed...
- Användaren CADMinistry på forumet Mumsnet (2015)

CAD står för Christians Against Dinosaurs. Det syftar inte så mycket på ogillande av djuren som avfärdande av hela idén; de tror att dinosaurierna är påhitt.

Naturligtvis har kristna mot dinosaurier en Facebook-grupp. Jag gick med i den en gång i tiden, då den fortfarande var öppen att läsa i och medlemskap bara var ett klick bort. Givetvis var vi många som gick med för skojs skull, misstänkande eller övertygade om att det var spex, och gruppen dominerades också av roliga bilder och skämtan med själva idén.

När jag nu tittar efter har jag blivit utslängd, inlägg visas bara för medlemmar, och den som vill gå med måste svara på frågor som vilken religion man tror på eller varför den som är ateist vill gå med i en kristen grupp. Sammantaget lutar jag nu åt att gruppen är på riktigt och drivs av folk som verkligen tror att dinosaurier aldrig funnits, att de är en antikristen konspiration för att driva folk i fördärvet. Med tanke på vilka galenskaper folk tagit och tar på fullaste allvar vore det konstigt om just dinosaurier skulle glömts bort.
 ‘CADMinistry’ also claims that that nobody had even heard of dinosaurs before the 1800s. Perhaps they have a point. It wasn't until 1824 that William Buckland [1784 – 1856] the first Reader in Geology at Oxford University, provided the first scientific description of a dinosaur in his Notice about Megalosaurus published in the Transactions of the Geological Society of London.
- Nina Morgan: Dinosaur deniers, Geoscientist Online april (...) 2018

1 kommentar:

Christian_Henriksson sa...

Jag är i alla fall inte emot dinosaurier! Mer dinosaurier åt folket.