2009-02-21

Lördagsfråga: FilmtajmDen minsta gemensamma nämnaren mellan ovanstående filmer efterfrågas - det är ett namn. Guldstjärnor för detaljer, i synnerhet de knepigare.

Ett tips kan ni få: i tre av fallen är det hela filmen som avses, i det fjärde det som visas i bild.

4 kommentarer:

Sape sa...

Kan det vara Joseph Conrad? Rymdskeppet heter ju Nostromo som också är en bok av honom och Apocalypse Now är ju smått baserad på hans Mörkrets hjärta. Filmen med Peter O'Toole och den fjärde bilden vet jag inget om. Vilket ju gör att min teori kan skita sig.

Sape sa...

Jaha, nu var jag tvungen att IMDba Peter O'Toole och då visade det sig att han varit med i filmen Lord Jim. Och det är ju en bok av Joseph Conrad... Det närmar sig. Den fjärde får någon annan berätta om. Men bara om det blir Joseph Conrad!

Anonym sa...

Based on Joseph Conrad's The Secret Agent: A Simple Tale (1907), Alfred Hitchock's Sabotage (aka, A Woman Alone, 1936) begins with London's electricity going out, due to sabotage. Some fine & moody night photography elaborates the sequence of events.

25% av eventuella priser vill jag ha ;)

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Mycket snyggt! :-)

Kan tillägga att rymdskeppet är det i Alien. Där fanns en annan ledtråd som jag också kunnat använda: den "livbåt" som Ripley åker iväg med på slutet heter Narcissus, som Nigger of the 'Narcissus' av samme J.C.