2013-04-01

Lördagsfråga: April, april

  1. En affärsman i Sydney hade berättat om sina planer på att bogsera ett isberg från Antarktis till Sydney. Där skulle det säljas som iskuber, och samtidigt utgöra fin reklam för hans verksamheter. Och så rapporterades från hamnen om den långsamma vita farkosten... Morgonen den 1 april 1978. En stund senare började det regna, och det skum som utgjort "isberget" sköljdes bort.
  2. Terry Jones rapporterar från en nyligen upptäckt koloni med pingviner, som kan något inga andra pingviner kan: Flying Penguins, 1 april 2008.
  3. The Guardian körde 1977 ett temanummer om en idyllisk ö-republik i Indiska oceanen: San Seriffe. På kartan ser man de två huvudöarna Caissa Superiore och Caissa Inferiore (Upper och Lower Case på engelska), huvudstaden Bodoni med Gutenberg-torget, ledaren general Pica och oppositionsledaren Mr Baskerville, och så vidare, komplett med San Seriffe-relaterade annonser och allt. Idag hade det inte fungerat, men det som idag är någorlunda allmänt kända typografiska termer var på den här tiden föga kända utanför proffsens kretsar. Här en kort men fin beskrivning: The Semicolonial Island Nation of San Seriffe.
  4. Edgecumbe är en vilande vulkan i Alaska. Morgonen den 1 april 1974 upptäckte man att det rök från berget... Det visade sig vara en lokal filur som tagit dit en mängd bildäck och tänt på.
Den satte Ole Bull. April april!

Fler aprilskämt (nylonstrumpan på TV:n är #3): Top 100 April Fool's Day Hoaxes of All Time, Museum of Hoaxes

Inga kommentarer: