2013-04-10

Bananen - ateistens mardröm

Ray Comfort är en präst från Nya Zeeland som gillar att berätta hur saker och ting egentligen ligger till. Här visar han "ateistens mardröm": bananen. Grejen är att Gud skapade denna frukt för att passa oss människor: Den är lätt att hålla, enkel att öppna, färgen indikerar om den är mogen eller inte, med mera.

Tja. Var ska man börja? Eller ska man ens börja?

OK, en grej: De bananer vi är vana vid är resultatet av långt gången förädling. De har inte mycket med naturens kärniga bananer att göra (bilden).

Har även Ray Comfort tröttnat? Kanske det. Här visar han hur burkar med Coca-Cola uppstod av sig själva. Typ...
RationalWiki: Banana fallacy

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Tja. Var ska man börja? Eller ska man ens börja?"

Det är sant att människor har svårt att tänka. Men i framtiden är det inget problem.

http://www.nationaldefensemagazine.org/blog/Lists/Posts/Post.aspx?ID=1101

>A Pentagon-funded team of researchers has constructed a tiny machine that would allow robots to act independently. Unlike traditional artificial intelligence systems that rely on conventional computer programming, this one “looks and ‘thinks’ like a human brain,” said James K. Gimzewski, professor of chemistry at the University of California, Los Angeles.

:)

Anonym sa...

Ett utmärkt exempel på Poes lag: "det är svårt, ibland omöjligt att skilja på en parodi på fundamentalism och äkta vara".

Ray Comfort påstår att den odlade bananen är ett fantastiskt bevis på guds existens.

Socker-Conny påstår att ölen är ett bra bevis på guds existens.

Vilken är den äkta idiotin?

Sensemaker

Lena Synnerholm sa...

Det finns nog många odlade växter, som inte kan föröka sej utan människan. Jag kan komma på majs och safranskrokus. Sedan finns det kärnfria varianter av druvor. Det ska finnas kärnfria tomater också, fast jag har aldrig sett någon. Är det någon som kommer på några fler?

Anonym sa...

Ray Comfort avslöjer en del om sig själv i sitt ordval. Han säger att banen är "ateistens mardröm" eftersom den är bevis på guds existens. Varför tror han att en ateist skulle avsky att hitta bevis för en välvillig guds existens? Detta skulle naturligtvis vara goda nyheter för alla människor, också ateister. Svaret är naturligtvis att han utgår från sig själv. Han vill tro något och skulle avsky att hitta motbevis mot guds existens (hur det nu skulle se ut). Därför föreställer han sig att ateistens "tro" fungerar på samma sätt som hans. Så är dock inte fallet. De flesta ateister tror att det inte finns någon gud för att de anser att det är vad bevisen pekar på, inte för att det är vad de vill tro. De skulle inte ha något emot att bli motbevisade. Ray Comfort uttalar sig tvärsäkert om både bananer och ateister och demonstrerar därvid en häpnadväckande okunnighet om båda.

Sensemaker

Anonym sa...

Ray Comfort är INTE präst...

Hexmaster sa...

Jag fick inte reda på om han är prästvigd men att han är "minister". Källa?