2013-04-20

Lördagsfråga 257


9 kommentarer:

Pölsa Dum sa...

Inte säker på statyn ännu, men de andra tre har ett - i ett fall makabert - samband där min signatur blir en extra ledtråd till ettan.

Ole Bull sa...

Statyns skulptör verkar mycket intressant.

Ole Bull sa...

Fattar ännu inte hur du fick in din signatur ....

Ole Bull sa...

Således:

Ettans berömda stuntroll
Tvåans chef
Treans skulptör
Fyrans baneman

Ole Bull sa...

Stuntrollens röst skulle det ju va

Pölsa Dum sa...

Jo, såhär är det om vi för att ta poängen sist ger svaren i omvänd ordning:

Skurken som sköt MLK hette James Earl Ray, skulptören till John Ericson i Washington var James Earle Fraser, Walter Mondale var vicepresident under Jimmy Carter, som väldigt få kallade vid sitt fullständiga namn James Earl Carter, Jr., och fäktmästaren är Bob Anderson som bland annat svingade ljussabel som Darth Vader medan James Earl Jones väste fram replikerna.

Jones har gjort många andra roller också: en som inte står högt på meritlistan men väl förhoppningsvis var välbetald är mot Arnold Schwarzenegger i Conan Barbaren där han gör huvudskurken Thulsa Doom.

Parodin i MAD var mer underhållande än filmen - Dick de Bartolo fick sitt manus illustrerat av Don Martin med mycket Tzwang, Fwizzich, Sklok och Sklizzorch i rutorna och översättningen till svenska lyfte humorn ännu en bit då hjälten och boven fick sina skämtnamn Conehead the Barbiturate och Thirsty Goon blev till de mycket bättre Canon Barberaren och - Pölsa Dum!

Ole Bull sa...

Tack för förklaringen av ditt nick.

Jag borde ha den tidningen nånstans eftersom jag var prenumerant.....

Hexmaster sa...

Ja, den här lördagsfrågan gick ju *egentligen* ut på att nysta fram Pölsa Dum, och James Earlarna var bara... Äh... Sak samma förresten.

Långt snyggare svar än fråga, det tackar vi för.

Pölsa Dum sa...

För den som inte orkar bläddra genom sina gamla tidningssamlare finns parodin på amerikanska inscannad här: http://ultimateconanfan.blogspot.se/2009/02/conehead-barbituate.html

Huruvida frågan var ett upplägg är jag fullkomligt Monica Gunne om, helt ärligt.