2014-01-01

Medborgarskolan trollar


När man väl lärt sig att dreja, väva och konversera på franska, skulle inte en kurs i telekinesi sitta som en smäck? "Lär dig hur du öppnar låsta dörrar utan nyckel, slipper gå ut med soporna när det regnar, eller flyttar olämpliga moln när det är dags för picknic." Fantastiskt ju!

Medborgarskolans kurs Telekinesi i praktiken arrangeras på ett flertal ställen, märkligt nog med samma kursledare: Carrie Geller. (Carrie... Geller. Den platsar inte ens som en halv lördagsfråga.) Flera skeptiska kolleger har rasat mot bildningsförbundet; flera sådana har starka traditioner inom woo-området, varför en kurs i telekinesi tyvärr inte sticker ut så mycket som man skulle kunna tro.

Jag ska inte säga så mycket eftersom det krävdes några inte särdeles fina vinkar från några av mina skärpta följare på Facebook för att jag slutgiltigt skulle inse vad det är frågan om. Å andra sidan kände jag inte till Medborgarskolans spexiga tradition:

Jo, en sak till – läs kursprogrammet noga! Vi fortsätter med succén Plojkursen. En av kurserna som presenteras är helt enkelt inte på riktigt. Så, var med och tävla. När du hittat plojkursen i katalogen eller på hemsidan, skicka oss ett mejl och berätta vilken kurs som är en fejk. Skriv ordet plojkurs i mejlets ämnesrad och sänd det till info.sthlm@medborgarskolan.se senast den 18 september. Vi lottar fram tre vinnare som svarat rätt. De får varsitt presentkort à 1 000 kronor hos Medborgarskolan.

 - Medborgarskolan i Stockholm tackar för vårterminen 2013

Inga kommentarer: