2011-08-22

Lördagsfråga: DNA


  1. Douglas Noel Adams. Han föddes 1952, vilket som alla vet (...) var året innan Watson & Crick visade upp en dubbelhelix för världen.
  2. Jens Stoltenbergs Arbeiderparti har nu detta även som officiellt namn. Fram tills alldeles nyligen var det "riktiga" namnet Det Norske Arbeiderparti. (Åtminstone svenska WP har olika varianter på bokmål/nynorsk, har ej dubbelkollat.)
  3. Från manga-/animeserien D.N.Angel. Ej att förväxla med mangaserien DNA² (med tanke på hur många det finns är det inte så konstigt om namnen börjar ta slut).
  4. Grabben t.h. kallar sig Mario och gav häromåret ut ett album som hette D.N.A. från vilket den låt är hämtad som den video är gjord med som bilden ovan är hämtad från. Den satte ingen.
Däremot fick bosjo till en snabb och säker gissning som var mitt i prick.


2 kommentarer:

Joakim sa...

Mario (som jag aldrig hört talas om) var ju en lättsökt hypotes när bosjo väl hittat temat. Jag var där och härjade flera gånger men föll varje gång på att ingen av herrarna verkar se särskilt mycket ut som Mario gör på de bilder som är vanligt förekommande. Att börja specialstudera Mariovideor föll mig aldrig in. :)

Nåväl, eftersläckning av lördagsfrågor är ju ändå en bisak. Det mest störande – riktigt pinsamt faktiskt – var att jag inte kom på vem mannen på första bilden var. I och för sig tvivlar jag på att det hade hjälpt, med tanke på hur snabb bosjo var...

bosjo sa...

Nja, min gissning var väl mest en lyckträff -- jag kände omedelbart igen Douglas Adams, och visste att han kallades DNA, och när jag såg de två färgade gentlemännen i sista rutan associerade jag till det DNA som gjorde covers på Suzanne Vega, eftersom jag fått för mig att det var en amerikansk hiphop-duo (vilket så småningom visade sig vara fel). Efter att ha hittat DNA^2 tyckte jag det var bäst att skicka iväg en gissning eftersom DNA verkade ganska lättgissat; hela processen tog kanske två minuter...

Jag såg också Mario, men gick vidare av samma skäl som Joakim (+ att jag letade efter duos). Och DNAngel såg jag också innan mitt andra inlägg, men när jag glömde att ta upp det där tyckte jag det kändes fånigt att skriva ett inlägg till, bland annat eftersom den ängel som man såg i wikipediaartikeln såg helt annorlunda ut...