2018-06-27

Den indiske öronpetaren

Det är flera år sedan jag hörde radioprogrammet men minns det mycket väl. En radioproducent berättade om ett besök han just gjort i Indien. Man fick höra ett inslag han spelat in på en strand där han pratar med en professionell öronpetare. Öronpetare? En man som gick runt och petade öronen på folk, med specialinstrument och väl inövat handlag, kantänka. Om någon var skeptisk så erbjöd han sig att peta ett öra gratis. Sedan fick kunden bestämma sig för om även andra örat skulle petas.

Producenten tyckte att han ju inte hade något att förlora utan lät öronpetaren gå loss på ena örat. Resultatet fick honom att tappa hakan: Sand, skräp och vax i mängder, som hade han inte gjort rent på åratal. Han lät genast andra örat petas lika grundligt, mot full betalning såklart.

Och nu så satt han hemma i studion och skrattade generat åt sig själv. För naturligtvis hade han gått på en bondfångare, av en sort som jag inte vet om den är unik för Indien. Naturligtvis hade öronpetaren med lite sleight of hand smugit med en laddning trovärdig öronlort. Sådant kan vara lätt att inse, särskilt med lite avstånd i tid och geografi.

1 kommentar:

Kurt sa...

Det är ju ändå bättre än öronljusen så påstås suga upp vax ur öronen!