2015-01-01

2015 på riktigt

Den här bilden har valsat runt då och då. Ofta retuscherad för att bli mer aktuell.

Men nu är det 2015 på riktigt.

En del förutsägelser i Back to the Future 2 har slagit in, andra inte. Som vanligt var det ofta (men inte alltid) svårt eller omöjligt att 1989 avgöra vad som skulle finnas 30 år senare. Inte för att filmen är någon tyngre framtidsstudie; men av någon anledning så har nedlagd möda sällan mycket med resultatets kvalité att göra när det gäller framtidsstudier.

Det finns naturligtvis ett flertal genomgångar av lyckade, misslyckade och halvdana profetior, se länkarna nedan. Om jag ska välja en så får det bli denna. Vad är de runda inplastade grejorna? De är laserskivor, 1970-talets motsvarighet till DVD. De hade fantastisk bildkvalité, höga priser och inga inspelningsmöjligheter. De slog aldrig igenom och stendog så småningom. Jag är inte säker på om jag någonsin så mycket som sett en laserskiva, och då är jag ändå ganska intresserad av sådan teknik.
OK, en till. Kommentarer överflödiga.


1 kommentar:

Spito sa...

Bengans vid Centralstationen i Göteborg hade vid sekelskiftet en hylla med några laserskivor med konserter. Vill minnas att de kostade ett antal hundralappar och de verkade inte gå åt.