2014-09-19

Livsfarligt hos IOGT-NTO

Notera att arrangörerna inte satt ut sina namn i reklamen - man kan få intryck av att föreläsningen arrangeras av IOGT-NTO. De är inte alltid så dumma som de verkar, foliehattarna.

Den 25 september kommer Suzanne Humphries till Nordengården, IOGT-NTO:s konferensanläggning i Göteborg. Hon ska föreläsa om vacciner; mot vacciner.

Har IOGT-NTO haft någon diskussion om föreläsningen? Vet de vad den går ut på? Känner de till arrangörerna?

Humphries är vaccinmotståndare. Hon sprider myter och vanföreställningar om vacciner, där grundtanken är att vacciner är betydligt farligare än sjukdomarna man vaccinerar mot.

Vaccinmotståndet är vår tids farligaste pseudovetenskap. På sikt kan den medföra att farliga sjukdomar som läkekonsten fått bukt med tack vare vaccinprogram kommer tillbaka: mässling, röda hund, polio...

Om man tar en titt på arrangörerna så ringer ännu fler varningsklockor.

"National Health Federation" är en intresseorganisation för kvacksalvare. Den grundades i USA 1955 av Fred J. Hart sedan hans värdelösa maskiner, som uppgavs kunna hitta och bota diverse sjukdomar, underkänts av US Food and Drug Administration. I styrelsen för NHF Sweden hittar man utövare av homeopati och akupunktur, samt utgivaren av den förvillade och förvillande tidningen 2000-talets Vetenskap.

Föreningen Cui Bono sprider grova vanföreställningar, konspirationsteorier, kvacksalveri, antisemitism med mera. Nyligen ställdes en föreläsning de skulle arrangera på stadsbiblioteket i Göteborg in, sedan biblioteket fått reda på att föreläsaren Karl-Olof Arnstberg publicerat texter "som inte är förenliga med Göteborgs Stads uppdrag att värna och säkerställa de nationella minoriteterna."

Omstridd föreläsning inställd, Göteborgs-Posten 29 augusti 2014

En figur som Cui Bono sympatiserar med är den antisemitiske konspirationsteoretikern Jüri Lina, se t.ex. Intervju med Jüri Lina. Honom lyckades en annan förening att boka in hos IOGT-NTO i Växjö. Så fort de insett vem de fått på halsen slängde de ut honom - fattas bara.

IOGT-NTO stoppade antisemitisk föreläsning, Expo 14 mars 2011

Jag har försökt att få en kommentar från IOGT-NTO Göteborg och Bohuslän.

Ingen sprit på Nordengården. Hur är det med polio, difteri och smittkoppor?

Uppdaterat: Fick svar från IOGT-NTO Riks:
Våra föreningar styr själva vilka de hyr ut lokalerna till. Så länge det inte bryter mot våra grundsatser har vi, nationellt, lite att säga till om. Vi kan förstå att det är en kontroversiell fråga men vi kan inte förbjuda att såna debatter äger rum i våra lokaler.
Dels har jag ännu inte fått något svar från IOGT-NTO Göteborg och Bohuslän (frågan ställd 12 september). Dels är vaccinfrågan "kontroversiell" på ungefär samma sätt som chemtrails, evolutionen eller huruvida man ska äta ägg från den tjockare eller smalare änden.

Inga kommentarer: