2018-07-08

Mannerströms ägganka

Kocken Leif Mannerström gick i taket när han fick höra att Skövde kommun skulle strama åt matbudgeten för äldreboendena genom att dra in ägg från de gamla på söndagar. Han kontaktade sina jaktkompisar Silvester Jellinek och Michel Liedberg som har Ulfstorps gårdsägg och de tände på hans idé om ett ägguppror. De tre går nu samman och sponsrar de gamla på äldreboenden i Skövde med ett kokt ägg varje söndag.
 - Stjärnkrögare startar ägguppror i Skövde, Skaraborgs Läns Tidning 26 juni 2018

Vad de tre energiska herrarna inte gjorde var att kolla om det var sant.
I en artikel som publicerades av Skövde Nyheter och spreds i sociala medier under tisdagskvällen påstods att kommunen dragit in äggen till frukosten som serveras på äldreboendena. Artikeln hänvisade till att uppgiften kom från en känd krögarprofil. Detta är felaktigt, det finns inga sådana beslut fattade i Skövde kommun, vare sig av sektor vård- och omsorg som ansvarar för äldreboendena eller av sektor service som ansvarar för kommunens måltidsavdelning.
 - Skövde kommuns Facebook-sida, 27 juni 2018

Var Mannerström hört uppgiften, om han missuppfattat eller hur det gått till, är inte särskilt intressant. Men nog är det intressant att en del har lättare för att reta upp sig och andra, samla drev och starta "uppror", än att ta reda på om det man går igång på är på riktigt eller en anka? Kanske man drivs av en tyst förhoppning om att man vill att det ska vara sant så man har något att reta upp sig på?

1 kommentar:

Björn Nilsson sa...

Den korrekta repliken här bör väl lyda ungefär: "Jag struntar i att det var fel, jag är förbannad i alla fall!"