2013-08-27

Konspirationsteoretikern och världen

Är du konspirationsteoretiker? Tror du att vacciner är död utprånglad av samvetslösa läkare, att gifter sprejas ut i form av så kallade chemtrails, att maktens mystiska män låg bakom 9/11, att Eurabia (muslimernas övertagande av Europa) är regisserad in i detalj av våra styrande, att Bilderberg och Skull & Bones planerar ett globalt folkmord, att femimarxistnazisterna koordineras av Illuminati och Illuminati koordineras av ödlor? Eller alltihop?

Då har du ett stort problem: Folk tar inte dina idéer på allvar. Debatten tystas. Mainstream media (MSM), alla de "vanliga" tidningarna och kanalerna, skyr sanningen och skyddar sina ägare; de tar aldrig upp dina hjärtefrågor på ett öppet och ärligt sätt. Det är locket på vart man ser.

Men hur blir det när någon väl tar dig på allvar? När någon skeptiskt inställd med tid, energi och humör bemöter dina uppgifter och börjar fråga hur du egentligen tänkte här, är det verkligen sant det här du påstår, varifrån kommer dessa uppgifter, visar den här bilden verkligen det du säger att den gör, och så vidare. Då är det heller inte bra. Var och en som inte köper dina idéer är köpt, dum i huvudet eller både och; varje påstående som talar emot är falskt.

Då är det din tur att tysta debatten. Du och dina likasinnade går ut med personangrepp och kommentarsbombande. Bloggar, forum och Facebook-grupper spärras och rensas på allt som inte är 100% ryggdunk.

Det är helt enkelt din världsbild, ditt resonemang, du själv, som är mer värd till att börja med. Du vill bara inte säga det rent ut.


Tipstack till Anton Greider som formulerade fröet till ovanstående fundering; ännu en sån där grej som man egentligen vetat länge men bara inte satt på pränt.

Inga kommentarer: