2014-04-06

51 års skillnad

Här har ni en liten övning. Denna dubbelbild dök just upp i ett av alla dessa flöden. Vad tror ni? Är det verkligen samma par med 51 års skillnad?

(Som så ofta i sammanhanget är frågan i sig mindre intressant än de metoder man använder.)

7 kommentarer:

JonLan sa...

Tycker mig se en fläck av vatten till höger om mannen i bilden från 2014, och suspekt nog verkar samma fläck synas i den äldre bilden.

LarsW sa...

Osannolikt. Hennes smalben är visserligen så gott som identiska på bägge bilderna. Å andra sidan slår vågorna olika. Växtligheten är dock exakt densamma efter 51 år, vilket är synnerligen osannolikt.

Snyggt jobbat, men nej tack.

JonLan sa...

Är inte den vänstra bilden väl "ren" och snyggt exponerad för ett spontant amatörfoto från 60-talet, dessutom? Får minst sagt känslan att den är tagen med digitalkamera och redigerad i efterhand.

Anonym sa...

mkt osannolikt att det skulle röra sig om samma personer, se bara på fötterna. Så vitt jag vet ändrar inte fötterna proportioner sådär jättemycket under årens lopp att stortår antingen växer eller krymper jämfört med tån näst intill.

Gunnar Hansen sa...

Nej, grästuvorna i bakgrunden är identiska i de två bilderna. Jag kan acceptera en liknande vattenfläck på berget, men att växtligheten skulle stå still i 50 år är orimligt.

Gunnar Hansen sa...

Hmm, nu såg jag just att Lars påpekat exakt samma sak, äh.

Michel sa...

Men borde inte vattenfläcken torkat ut för länge sedan? Det finns också vatten i gräs.