2017-08-08

Fejkfilm

Detta är, som synes, inte Dunkirk, den lovordade storfilmen som just nu rullar på biograferna.

Det framgår inte var eller hur @inteaik försökte att se Dunkirk men inte gjorde det. Vad han råkade ut för var hur som helst en de många fejkfilmerna från The Asylum (Wikipedia). Dem behöver man inte vara helt urbota dum i huvudet för att gå på, även om man kan känna sig rejält blåst efteråt.

The Asylums vanligaste koncept är snorbilliga produktioner med namn och/eller framtoning som är förväxlingsbara med kända storfilmer. En speciell variant är att, när en storfilm X är på gång, snabbt svänga ihop en hafskopia, låt oss kalla den X'. Är man snabba i vändningarna kan man släppa X' ungefär samtidigt som X släpps.

Några exempel (med "originalen" inom parenteser): Atlantic Rim (Pacific Rim), Abraham Lincoln vs. Zombies (Abraham Lincoln: Vampire Hunter), The Amityville Haunting (The Amityville Horror), The Fast and the Fierce (The Fate of the Furious), Ghosthunters (Ghostbusters) ... Och så Operation Dunkirk (Dunkirk).

Med tanke på att förfarandet uppenbarligen syftar till att bedra filmtittare så är det måhända anmärkningsvärt att SF:s streamingtjänst SF Anytime hör till leverantörerna.

Inga kommentarer: