2012-01-01

Lördagsfråga: Årets förvillare


  1. En ung Rudolf Steiner, långt innan han grundade den antroposofiska märklighet som fortfarande lyckas dra folk. Årets förvillare 2008 blev Vidarkliniken i Järna och chefen Ursula Flatters.
  2. Annika Dahlqvist, Årets förvillare 2009 sedan hon påstått en rad saker som svårligen går ihop med det faktum att hon är legitimerad läkare. Själv poängterar jag gärna vaccinmotståndet som är en villfarelse som inte bara är dum utan farlig.
  3. Åke Ortmark, en av de namnkunnigare verksamma inom det så kallade Stockholmsinitiativet. Det är en klimatskeptisk förening som blev Årets förvillare 2010.
  4. Miljönämnden i Mora och Orsa (kommunerna delar miljönämnd och -kontor) har utnämnts till Årets förvillare 2011. Anledningen är deras totalt okritiska behandling av en så kallad "elallergiker". Jag har tagit upp historien förut: Den inbillade sjuke och En skeptisk våg..?
Dennis kände till den gemensamma nämnaren mellan 1-3, som gav mig ett osökt tillfälle att presentera nummer 4 som kungörs just idag via flera kanaler. Som VoF:s blogg och SvD.

Inga kommentarer: