2011-12-02

En skeptisk våg..?

Skymningspressen skriver om "spökpratare" och "elöverkänsliga". Jojo, det har man ju sett förr. Eller, vänta nu. Vad är detta?

Det är faktiskt inte alls skickligt genomfört. Jag undrar hur många i publiken som verkligen tror att han har andar som pratar svävande över huvudet. Är det bara jag som tycker att det skulle vara bra underligt om en avliden släkting gör sig omaket att via ett medium prata om att någon i ens familj funderat på att köpa en ny soffa?

- Karin Ahlborg, Tjänar miljoner på andekontakt, Aftonbladet, 30 november 2011

Den ogenerade klåparen på scen är Terry Evans, en av de som faktiskt lyckas förtjäna sitt uppehälle på geschäftet.


Foto Lars Alexi IBL

I dag kommer topparna i kommunen att diskutera affären som dragit ett löjets skimmer över Dalarna - några beskriver det som ett krismöte.

- Ingvar Hedlund, Nu backar kommunen i Mora, Expressen, 28 november 2011

Rättshaveristen Dan Bengtsson som lyckats få miljökontoret i Mora/Orsa med på sina inbillningssjuka noter visas upp som den tok han är.

Nu är vi några som som, så att säga, har skillnaden på rätt och fel som specialintresse, och därför har studerat och uppmärksammat sådana här folksägner, blindspår, pseudovetenskaper och myter länge och väl. Med lite kunskap om vidskeplighetshistoria och kännedom om det allmänna medvetandet så är man samtidigt illusionslös beträffande upplysning i allmänhet; någon höjning av nivån i stort lär det inte bli den här gången heller. Men om pressen fått, om än tillfälligt, smak på att påpeka att det finns de som blåljuger och kommer undan med det, så är det vackert så.


We are apt to imagine that our age of the world has a monopoly of skepticism. But this is a mistake.

- Percival Lowell, Mars (1895)

Inga kommentarer: