2012-02-15

Benny Rosenqvist, bluff

Den som tror sig tala med de döda är antingen tokig eller en bluff. Det förra alternativet är förståeligt, begripligt och måhända harmlöst; man kan gå runt och vara en någorlunda fullvärdig medborgare ändå. Vad ska man då säga om det senare?

Jag har tidigare tagit upp Det Ökända: Benny Rosenqvist. Denne obehaglige lurendrejare, charlatan och bondfångare har hittills fått breda ut sig i tidningen Nära, en produktion från Egmont Tidskrifter (andra tidningar är King, Vagabond och Hemmets Journal) där han fått äran att utgöra galjonsfigur. Nu har Svenska Dagbladets Idag-redaktion, med dokumenterat "öppet sinne" (Årets förvillare 2006), gett skojaren gratisreklam värd jag vet inte hur mycket.

"Jag pratar med mitt gäng på andra sidan", SvD 15 februari 2012

Bland en rad pärlor och facepalms ångrar Benny "uppkopplingen" mot Ted Gärdestad. Inte för att den fick Benny att framstå som en idiot och bluffmakare, utan för att det inte var en anhörig till Ted som frågade efter kontakten.

Att Bennys profetior gått åt skogen förklarar han som så: "Andevärlden har ingen tidsuppfattning."
När han chattar med tidningen Näras läsare är det snabbare ryck. Då får en kvinna som varit ensam i fem år och undrar om hon kommer att förbli ensam veta på direkten att "Jag ser att du kommer att möta en man som är sju-åtta år yngre än du, ganska välbyggd kropp, har märkliga skor med konstiga sömmar, men han tycker de är sköna att gå i eftersom han säger att han har problemfötter."
-  Jag mediterar före chatten och är uppkopplad innan jag har fått frågorna. Andarna vet ju vilka som ska chatta.
Andarna vet vilka som ska chatta, och de har koll på den tillkommandes ålder, skor och fötter - men de kan bara gissa den första bokstaven i förnamn (någon på T eller R? ...B då?) och vet inte åt vilket håll tiden går.

En vuxen människa talar och det återges av en vuxen människa i en av Sveriges största dagstidningar, på fullt allvar. Hur går det till?

Jo, en sak till: vill du ha en sittning kostar det 1100:-. Elvahundra spänn! För en halvtimme. Plus en halvtimme då gubbtjuven enligt uppgift sitter och mediterar för att få kontakt med andarna. Snarare än att spela Xbox och dricka öl?

OK, ännu en: Vill ni se Benny live så finns det tillfällen (kommande arrangemang listas på hans hemsida som jag inte tänker länka till). Bland de lite mer förvånande ingår ett i Göteborgs Konsterhus: Andlig Happening & Storseans med Benny Rosenqvist. Vid förfrågan om de verkligen vill ge utrymme åt en kriminell pajas så blev svaret att de inte hade några synpunkter på Benny Rosenqvist eller hans seanser.

42 kommentarer:

Bertil Lundin sa...

Lite märkligt att Sverige saknar lagstiftning som omöjliggör den här typen av verksamhet. Trots allt finns det gränser för vad man kan utlova när man bedriver företag, och uppenbarligen tjänar han pengar. Menar lagstiftarna att det här är underhållning och ingen kan ta det på allvar?

Hexmaster sa...

Programmet "Det okända" i TV 4, där Caroline Giertz gett utrymme åt stjärnor som Jörgen Gustafsson, Elisabeth Lannge och Terry Evans, har av produktionsbolaget Nordisk Film AB betecknats som underhållning när man frågat. Situationen är speciell: de som blir blåsta blir det med nöje.

Det är delvis därför det är svårt att lagstifta mot sådana här stupiditeter. Lagstiftarna har heller inte med saken att göra; de har ingen åsikt alls om denna perifera del av underhållningsbranschen.

Anonym sa...

Benny är en fantastisk människa. Tråkigt att det skall finnas som mkt trångsynthet här i världen. Acceptera att alla inte tycker som ni. Jag har träffat Benny vid flertalet tillfällen och han har sagt mig saker som BARA jag kan veta om. Usch vad trist med en sån bitterhet. Lägg ner energi på något annat istället. Skall vi ta bort yttrandefriheten här i Sverige?? Man märker att här inte bor mkt intelligens!!

Hexmaster sa...

Hej Benny! Så jag är dum i huvudet? Tycker du det. Hej då!

Anonym sa...

Hexmaster,
Har du personligen provat på att gå på en sittning med denne Benny? Jag känner inte till honom, men undrar eftersom det väl är det enda sättet att säkert veta att han har fel i sina utsagor. Vad sade han i så fall som inte stämde?

Hexmaster sa...

Nej, det är naturligtvis inte det enda sättet att veta att hans utsagor är värdelösa (snarare än fel, som är något annat). Tvärtom är det ett dåligt sätt att sitta och lyssna för att utvärdera. Som lyssnare har du till exempel mycket lättare för att minnas de korrekta gissningarna än de felaktiga. Det är därför de som besöker storseanser alltid bör spela in det hela.

Om dessa medier verkligen haft kanaler till andevärlden så hade de, till att börja med, inte snackat så mycket skit.

Här är en intressant diskussion om bl.a. Benny där olika utvärderingstekniker tas upp:
http://forum.vof.se/viewtopic.php?p=392079#p392079

Anonym sa...

Hexmaster verkar vara bra på att skriva nedlåtande saker om Benny Rosenqvist, vi lever ju i ett fritt land. När du nu har lagt fram dina synpunkter och tankar undrar jag om du skulle ha modet att möta Benny. Risken är stor att du skulle ha en helt annan uppfattning om honom efter ett personligt möte. Jag läser här ovan att du tror att Benny har skrivit i denna spalt, jag kan garantera att han inte ens har läst den! Jag som skriver detta står Benny mycket nära och känner honom ganska väl, lika bara att skriva det så att det inte råder några funderingar om det.

Jag förstår att man kan ha sina tvivel om de saker som Benny berättar och säger, jag har själv funderat många gånger. Jag har dock efter att bevittnat och lyssnat på Benny nu insett att det han berättar är sanningar, kanske inte alltid att de stämmer till 100%. Men det är mer än det man kan fantisera ihop med en förhoppning om att det ska stämma, gällande de personer som han talar med.

Hexmaster verka insatt i de fall som Benny skulle haft fel i sina profetior, och lyckats hitta de felen, då kanske du också har läst om de profetior som slagit in. Men det hittar jag inte i din text här ovan.
Var och en är fri att skapa sig en uppfattning om Benny, och alla andra i vårt samhälle, men jag tycker du visar på en ilska och raseri mot Benny som i mitt tycke är föraktfullt utan att ha belägg. (mer än din egen uppfattning om rätt och fel) Men det är ju din spalt och din personlighet som speglar sig i dina ord. Jag skriver i all välmening med ett försök om att ge en lite mer nyanserad bild av Benny Rosenqvist.

Hexmaster sa...

Jag har träffat Benny. Han bläddrade lite i VoF-foldern, lämnade tillbaka den och hade inte så mycket att säga.

Du som känner honom, fråga om han fortfarande samarbetar med Ingrid Carlqvist.

http://faktoider.blogspot.se/2013/04/ingrid-carlqvist-och-benny-rosenqvist.html

Anonym sa...

Ang Bennys samarbete med Ingrid Carlqvist, så har det upphört.

Hexmaster sa...

Där hade andarna kunnat tipsa Benny långt i förväg om problemen med Ingrid.

Anonym sa...

Ja, så kan man se det!

Anonym sa...

Det finns vissa människor som har speciella gåvor som inte andra har och det är bara att acceptera det!! Till exempel ni kanske inte har varit i Alaska men det finns ändå även om ni inte sett det!!! Andar finns runtom oss även om ni inte tror det!!

Anonym sa...

Kanske det. Eller så finns inte andarna även om du tror det.

Anonym sa...

Det är väl bara för Benny och andarna att kavla upp ärmarna och lösa en 10-12 lördagsfrågor med hjälp av sina fantastiska förmågor?

(Gärna skriva ner lösningen redan på fredagen och publicera svaret en minut efter att frågan lagts upp. Men det är överkurs.)

Gör det så skall ni se att respekten flödar. Som den gör för de ordinarie lösarna och deras speciella förmågor.

/Gamle Egon
(interpunction intended)

Anonym sa...

Hej,

när jag läser dina ord, Hexmaster, du skriver en hel del negativt om Benny. Men har du bevis på att han har fel i sina uttalanden? HAr du mött personer som blivit lurade av Benny?
Dina dumma ord är bara ett uttryck för ditt eget missnöje över ditt egna liv och person.
Bästa hälsningar
Paula

Hexmaster sa...

Paula: Din kommentar började bra. Kom ihåg att hålla den stilen fram till slutet.

Helt kort så går en seans inte ut på att sitta och ljuga. Den så kallade readern lägger fram gissningar, söker sig fram, kollar vilka uttalanden som får respons, återanvänder information som erhållits tidigare... Däremot säger de *aldrig* något genuint värdefullt som man inte hade kunnat gissa på egen hand.

Anonym sa...

För alla som tvivlar på Bennys förmåga att få kontakt med "andra sidan". Under oktober månad besöker han tolv städer i södra Sverige, hitta en plats nära dig och åk dit. Där finns möjlighet att ställa frågor direkt till honom, samt att man får se hur han går till väga när han kommunicerar med andar bl. a.
Jag har redan varit och lyssnat, så jag har min uppfattning klar. På hans hemsida hittar man datum och platser.

Hexmaster sa...

Jag tvivlar inte på Bennys förmåga att få kontakt med "andra sidan". Jag vet att han inte har en smul av någon sådan förmåga i sig.

Hur han går till väga när han "kommunicerar med andar" är känt. Om man lyssnar på ett medium live är det lätt att luras; om man lyssnar på ett skickligt medium, bättre än Benny, är det lika svårt att se igenom tricket som när man ser vilken trollkonstnär som helst. (Medier är så kallade mentalister men är grovt oärliga när de insisterar på att deras föregivna förmågor är äkta.)

Lyssnar man på en inspelning kan knepen bli mycket tydligare - det är därför medier (jag har tröttnat på att sätta ut citationstecken) inte vill att man spelar in. Här finns en god genomgång av en av Terry Evans övningar:
http://www.vof.se/folkvett/ar-2006/nr-3/terry-evans-mastare-i-cold-reading/

Anonym sa...

Jag har träffat Benny & jag kan då berätta för dig att jag vart helt skeptisk innan..men förklara hur han kan beskriva mitt hem,mina barn i antal & personligheter & även beskriva i detalj hur de ser ut? sen att han berättar att jag var gravid med en flicka som skulle komma med kejsarsnitt?? när jag INTE alls hade en tanke på ett till barn!Hade redan 5 innan.vill bara tala om att JAG tror på Benny & en härligare människa kan man leta efter!

Anonym sa...

Intressant att du, Hexmaster vet att Benny inte har den gåva som vi diskuterar här.
Jag, å´andra sidan vet att Benny har den gåvan.
- Vem av oss har rätt?
Du har dina argument, och jag har mina.
Det som är till min nackdel är att jag inte har några vetenskapliga bevis.
Dock har jag varit på 18 seanser med Benny och tydligt hört hans berättelser om människor som varit döda i flertalet år.
Tro mig att jag har försökt lista ut hur han gör när han beskriver dessa personer, för det kan väl inte vara möjligt...?
Han kan beskriva, vart på kroppen personen i fråga hade födelsemärken fast de varit nedgrävda i 20 år. Det kan man inte få fram med cold reading.
Troligen kände Benny den döda personen, det är det enda sätt jag kan tänka meg vara logiskt, för det kan väl inte vara möjligt...?
Detta kan vi diskutera hur länge som helst, men jag tror inte att varken du eller jag kommer ändra uppfattning.
Om du bor i Skåne är du välkommen att lyssna på honom. Han besöker 6 städer, kika på hans hemsida.
Jag betalar din entréavgift.

Hexmaster sa...

För att utvärdera ett skickligt medium behöver man en inspelning av seansen, gärna film- men allra minst ljud-. Då kan man gå igenom materialet efteråt och ta reda på om de där exakta uppgifterna man blev så imponerad av verkligen var så exakta; inte föregicks av tolv gissningar; med mera. Det är därför medier inte vill bli inspelade.

Som en relaterad förmåga sagt: "Om jag lämnat hundra uppgifter så är 98 fel och två är rätt. Jag har lämnat så otroligt mycket information, det är klart att jag också har träffat rätt - och då har jag fått så ohyggligt mycket beröm." Lustigt nog lyckades han också pricka in födelsemärken. Inte direkt så klart, men efter flera försök.

Jag bor inte i Skåne, men tack ändå. Det finns ett flertal förmågor i landet som är bättre eller mycket bättre på cold reading än Benny och som inte hävdar att de är i kontakt med de döda. De kallas mentalister. Vad tror du om en sittning hos en skicklig sådan?

Citat ovan kommer förresten från Sture Bergwall sedan han slutat kalla sig Thomas Quick. Ifall det är bekant.

Inte för att medier gillar mordhistorier. Det är konkreta fall där de skulle kunna göra verklig nytta (snarare än att samla guld för egen del) men där det inte går att fuska sig fram hur länge som helst. Fråga Benny om att lösa ett ouppklarat mord så får du se.

Anonym sa...

Jag vill börja med att tacka dig Hexmaster, för att du har en fin ton i dina kommentarer och svar. 


Som du säkert förstår står jag väldigt nära Benny Rosenqvist och känner honom mycket väl. Jag har fört fram till honom många av det kritiska påståenden och frågor som du och andra lagt fram, för jag söker själv svar på många av dem.

Vill börja med - varför det inte tillåts att spela in seanser eller andra tillfällen då Benny säger sig ha kontakt med andar. Hans svar. - Det kommer ibland fram svar som helt enkelt kan vara alldeles för personliga. Vilket jag själv har fått erfara efter att besökt 32 seanser med Benny. De andra medier kan jag inte svar för.

Hexmaster citerar sedan...
"Om jag lämnat hundra uppgifter så är 98 fel och två är rätt”
I Bennys fall så det precis tvärtom.
Förstår att detta är svårt att ta till sig, och tro på. Därför är ett besök på en seans nödvändigt. Födelsemärkets placering på kroppen sa han direkt utan omsvep, vilket stämde exakt enligt den dödes anhörig. Benny gav den informationen bara för att bevisa att anden var på plats i salen. Jag skulle kunna fylla hela sidan med liknande träffsäkra beskrivningar som Benny sagt, från de seanser jag varit med och lyssnat på. Men jag tror inte att det skulle tjäna något till.

Ang. Cold reading håller jag med dig till fullo!
Benny har inte det minsta spår av den talangen.
Tror tom. att jag är bättre på det än Benny.

Tar dessa rader från Wikipedia ang. Cold reading.
” ...en vanlig variant på det senare bland bluffande andemedier är att readern instruerar sittern att bekräfta så fort denne känner igen vem som beskrivs”

Denna beskrivning här ovan är precis tvärt emot vad Benny gör.
Benny frågar vem personen/sittern vill ha kontakt med - därefter beskriver han avlidna personens utseende, beteende, personliga drag, ålder på personen när hen dog, hur personen uttryckte sig i tal, vad hen dog av, osv....
Tro mig att jag har försökt att komma på hur han gör, dock utan framgång.
Cold reading är helt uteslutet!

Du frågar om en sittning hos en mentalist, jag skulle tycka det var spännande. Men jag vet inte om du syftade på Benny.

Jag har för länge sedan frågat Benny om varför han inte hjälper till med ouppklarade brott som polisen inte kan lösa. Han sa, att det är något som han inte brukar nämna, men han har hjälpt polisen att lösa många fall där de kört fast i utredningen, däribland mord. Om detta blir allmänt känt så förlorar polisen sitt anseende, sa han. Därför väljer han att hålla tyst om det.
Men nu har jag dock sagt det!
Som ett tack från polisen, har Benny erhållit en guldmedalj för sina insatser!

Avslutningsvis kommer Benny att medverka live i morgonsändningen på TV4 söndagen den 9 november. Där han ska ha en reading med programledaren. Den bandas dock i förväg för att programledaren inte vet vad som kommer sägas.
Vore intressant att ta upp tråden igen efter det.

Vänliga Hälsningar/ Ann O Nym

Anonym sa...

Efter att ha varit på Bennys "En kväll att minnas" för tre dagar sedan vill jag berätta att jag hade turen att få välja vem jag ville ha kontakt med. Resultatet var 98 procent rätt av det som Benny förmedlade. De två procent som kändes tvivelaktiga kan utan tvekan tas bort ur sammanhanget eftersom 98 procent utgjorde en klar övertygelse av Bennys beskrivning på min släkting. När jag fick välja visste jag att det skulle bli svårt att träffa rätt på denne speciella person. Men ändå träffade Benny 98 procent rätt. Min upplevelse kan ingen ändra på även om jag behöver mer bevis för att kunna säga att jag är övertygad till 100 procent. Så min väg till sökandet saknar nu endast två procent.

Joel Degerman sa...

Jag tror att det finns en anledning till att medier är så dåliga mentalister: En riktigt dålig och lättgenomskådad show är i själva verket ett effektivt verkyg för att filtrera bort falska positiva. Kvar blir de lättlurade; det kundsegment som medier har störst chans att tjäna pengar på.

Anonym sa...

Den här mannen kontaktade Agneta Sjödin flera gånger trots att jag varnade. Människan har en fri vilja och andliga gåvor tar ALDRIG betalt. Såklart det är humbug. Jag kan avslöja en sån här hitt-på-gubbe på en minut, men tar inte betalt och svenskar vill gärna att deras "religion" ska kosta skjortan! Trist, men sant.

Unknown sa...

Ja, vad ska man tro på, tro på🎶🎶🎶 men!!
Var på en seans... Där han beskrev mina föräldrar i detalj, mitt nuvande liv o situation och vad som skulle ske i mitt liv...och allt stämde!!!
Hur kunde han veta det??? Hade ingen aning om mitt namn eller någonting om mig!
Kan du förklara det?
Lätt att fördöma. Avund? Okunskap?
Finns saker vi inte kan fatta o kontrollera.
Visst. Han tar väldigt mycket betalt! Håller med om det!
Men hur förklarar du resten???

Hexmaster sa...

Hur han kunde veta det: För att du berättade det, eller att du omformat minnet av vad han sa, eller för att han strösslade med gissningar där en del stämde, eller sade sådant som brukar stämma. Eller en kombination av olika tekniker, som beskrivits.

Alltså, Benny är inte ens något vidare som "medium". Det finns de som är betydligt bättre än han. Även sådana som erkänner att de trixar, att det är en illusion. En sådan skulle du boka tid med.

Anonym sa...

Något som jag fortfarande grubblar på..är att Benny för ca 10 år sedan..sa att jag skulle få en stroke men att jag skulle bli frisk igen..Tack o lov att jag är så pass psykiskt stark att jag inte tar det på allvar..Men får man lämna ut sådan information?? kände också att personkemin var skev..

.

Anonym sa...

Jag är jordnära och tydligen har min kommentar hamnat på fel sida..Någon hänvisning?

Unknown sa...

Är det bara två som har åsikter här? Gå på en sittning och prova, du som tycks veta allt utan att ha provat.

Unknown sa...

Lägg ner nu. Hur kan du veta att det finns bättre? Du har ju inte provat. Du verkar inte må så bra😔

Anonym sa...

Jag förstår inte varför medium är så dyra. Jag menar efter att dom blivit kända. Normala plånböcker är tunnare.

Anonym sa...

Svar till två kommentarer

Anonym FREDAG 10 JANUARI 2014 16:20:00 CET skriver
” Till exempel ni kanske inte har varit i Alaska men det finns ändå även om ni inte sett det!!! Andar finns runtom oss även om ni inte tror det!!”
Det finns flera relevanta skillnader. Jag kan ganska enkelt indirekt påvisa Alaskas existens, till exempel genom att ringa upp folk där. Kunde jag ringa upp och tala med döda och få meningsfulla svar från dem som bekräftar existensen av en andevärld skulle jag nog tro på det.
En annan relevant skillnad är att Alaskas existens stämmer helt med kända fysikaliska lagar. En andevärld skulle fodra någon ny sorts energi och förmodligen även någon ny sorts rymd. Vill man jag skall tro på sådant krävs starka bevis. Detta är vad skeptiker menar med uttrycket: ”extraordinära påståenden kräver extraordinärt starka bevis.” Detta använder vi alla i vardagslivet. Påstod jag att jag varit i Uppsala i helgen skulle de flesta nog tro mig utan vidare. Påstod jag att jag hade varit på Saturnus skulle de kräva ordentliga bevis innan de trodde på något så märkligt.

Sarah Elgenstierna skriver
”Var på en seans... Där han beskrev mina föräldrar i detalj, mitt nuvande liv o situation och vad som skulle ske i mitt liv...och allt stämde!!!
Hur kunde han veta det??? Hade ingen aning om mitt namn eller någonting om mig!”
Hade du bokat tid i förväg kunde han lätt söka information på nätet eller i register. Annars är det Cold Reading och Forer effekt och kanske en smula tur som är de mest sannolika förklaringarna. Du kan ju läsa på om dessa fenomen eller se en trollkarl som erkänner att han trixar och se ifall han inte kan göra minst lika bra.
Sensemaker

Nina sa...

Hej alla skeptiker!

Jag träffade Benny två gånger 2007. båda gångerna sade han att jag skulle träffa min själsfrände inom två år. Han beskrev honom som ca fem år yngre med avlångt ansikte, lång, med långa snygga ben, fina skrattgropar. Han sade att han skulle vara en internationell person som jag och att vi skulle få en son och en dotter tillsammans. Dessutom sade han att han såg fem graviditeter men bara två som resulterade i barn.

Gissa vad? Ett och ett halvt år senare träffade jag honom. Han är sex år yngre, har långa snygga ben, fina skrattgropar och avlångt ansikte. Vi har en son och en dotter tillsammans och kommer nu prova att bo utomlands för tredje gången sedan vi träffades. Jag har varit gravid fem gånger, men två graviditeter slutade i missfall och en i en abort.

Nej, vänta! Jag vet vad ni kommer att säga. Ni kommer att säga att jag med den information jag fått av Benny undermedvetet eller medveten har sökt min till en person som stämmer in på hans beskrivning. Jag vill bara säga att ni gärna får ha den uppfattningen om ni vill men att den är befängd. Man väljer inte vem man blir kär i och vem som blir kär i en tillbaka. Men ok. Tro vad ni vill.

Benny beskrev även mina föräldrar i detalj, både vad gäller karaktär och utseende. Hur förklarar ni det? Gissade han? Inte en enda gång gav jag honom någon information utan ställde bara mina frågor och lyssnade. Informationen om mina föräldrar, min tillkommande och mina barn gav han dock det första han gjorde, utan att jag ställt någon fråga.

Det här är bara några exempel på allt han sade till mig som stämde. Ni skeptiker lägger ned så mycket energi på att snacka en massa skit. Ja, visst finns det charlataner men Benny är inte en av dem!

Alvkvinna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag måste berätta om mitt möte med mediumet Benny Rosenqvist. När jag ringde så sa jag att jag ville boka en sittning för att se om han kunde få kontakt med en mycket nära anhörig som gått bort. Han var väldigt stressad i telefon och nästan innan jag hann avsluta min fråga erbjöd han mig en tid. Och jag tog den tiden han sa. Jag fick en tid samma vecka, redan där borde jag dragit öronen åt mig för hur kan ett känt medium som han ha lediga tider samma vecka som man ringer?
Hur som helst, när jag kom till honom upplevde jag honom som översittare aktig och arrogant. Jag sa inte mycket, men hela hans attityd var inget jag gilla. Sen när vi satt oss ner börja han berätta om min framtid. Jag avbröt direkt och så jag är inte här för att veta om min framtid utan om att ev få kontankt med anhörig. Han sa du har inte bokat tid för seans. Jo så jag, nej så han väldigt påstridigt och tände liksom till.
Dåså sa jag då får jag tacka för mig och betala för vad jag är skyldig. Jaja, sa han ge mig din hand ska jag se om jag får kontakt då(?!?)
Vem vill du jag ska kontakta fråga Han? Jag fatta inget, har varit hos andra medium och där har man aldrig behövt att berätta vem man vill ha kontakt med.
Jag fick uppge namn, ålder, vilken relation.
Och kan ni tänka, vips fick han kontakt.
Åh, vilken bluff!!!Jag får skylla mig själv såklart. Men så billigt det kändes att bli dragen vid näsan på det sättet. Hela seansen byggde han på mina reaktioner. Han sa jag ser en liten hund, då såg han väl att jag tveka, så sa han , ja lite större än mina Golden hundar. Det är väl inga små hundar? Han byggde upp en historia baserad på hur jag reagerade på hans påstående. Vissa saker stämde kanske. Men det hela blev fel från början, och hur arrogant och översittare aktig han var förstörde allt.
Han sa t ex personen jag ser är väldigt lång. Så titta han på mig och jag såg väl tveksam ut. Då så han ja typ som du. (Jag är 165 cm!) Nä, vilken bluff denna tölp är.
Jag vill med detta säja, jag får skylla mig själv såklart. Körde moloken därifrån och berätta inte för nån vad jag fick betala för detta, inte ens för maken....

DS sa...

Hej alla skeptiker!

Ni som funderar över Bennys trovärdighet.. Sluta!! Benny är en bluff till 100%
Benny har talets gåva och utnyttjar svagbegåvade människor till att sprida någon försäkran om hans förmåga att se människors framtid.
Inte ett ord stämmer, allt är påhittat från början till slut, gärna med en knorr i form av detaljrik förklaring, för att på så sätt övertyga sitt offer ännu mer.

Jag kan och får skriva detta för att jag har provat en seans hos Benny.

Jag gick in öppensinnad och ut öppensinnad. Levde på med mitt liv precis som jag gjort innan jag träffade Benny.

Nu har de tidsfrister han gett mig, med bla framtida partner och arbete gått ut. Med råge!

Jag fick beskrivet för mig i detalj exakt hur min framtida partner skulle se ut, sätt att vara samt klädstil. Min arbetssituation skulle blir förändrad genom att jag skulle bli min egen arbetsgivare till 100%, här opponerade jag mig något då jag kände att det kan bara inte stämma till den tidsfrist han angett, men innan jag hann prata till punkt avbröt Benny mig lätt översittaraktigt och sa "Jo så kommer det bli"

Självklart hade alternativet att göra ett nytt besök hos Benny där jag hade klargjort min syn på honom och hans bedrägliga verksamhet varit det bästa. Men i ärlighetens namn är han så långt ifrån värd de 1500kr det kostar att det inte längre är ett alternativ.

Vill tillägga att en vän till mig även han var på en sittning samma dag som jag. Inte ett ord stämde heller där, varken studier, jobb, relationer mm! Då jag inte vill framstå som oseriös, vill jag heller inte ge mig in och beskriva samtal där JAG ej varit delaktig.

Hursomhelst, här är min recension av Benny Rosenqvist och det jag kan säga är att den är till 100% sann!

Unknown sa...

Jag träffade Benny 2015 .. ingenting har hänt vad han ”såg” om mitt liv. Har inte blivit framgångsrik .. Hade en väninna med mig , hon skulle skriva bok och den skulle bli bästsäljare, träffa en man och köpa hus med mera. Fyra år har passerat så att Bennys profetionerna borde ha infriats. Då kostade seansen 1.200 kr per person ca. 40 min. Kan lägga till en lite rolig detalj under seansen att Benny ”smygtittade” på klockan .. pengar rullar in :)

Anonym sa...

Testa gärna och träffa Benny innan du skriver elakheter om honom. För mig sa ha saker som bara var så klokrena. Många saker föll på sin plats. Var öppen och testa är mitt råd.

Unknown sa...

Ja de med att han satt o höll tiden stämmer, blev fundersam då a dra inte gjort de, vissa grejer stämde men inte allt. Ja de blev väl så där hos han

Anonym sa...

Ni som inte har varit hos Benny ska inte yttra er!! Jag blir så förbannad på allt skitsnack om honom! Han är den bästa a bästa på att spå ! Har varit hos honom ett flertal gånger o det han sagt till mig har alltid stämt! Han kan tala om exakt hur en person ser ut, vilken typ av kläder hen går i , hår o ögonfärg , speciell gångstil , längd , tjock eller smal , vilka intressen hen har ! Om man alltså blivit spådd att man ska träffa någon och det har stämt till hundra procent!! Punkt !!! Han kan oxå tala om ens bakgrund, specifika saker som bara man själv känner till . Jag har fått veta så mkt som stämmer, fått varningar att gör inte si o så. Fått beskrivet hur jag bor , exakt hur rummen ser ut o hur nästa boende sett ut dit jag flyttat!! Fått hälsningar från andra sidan från nära o kära samt vänner. Han har beskrivit dessa personer i detalj detalj o jag har fått hälsningar som stämmer med verkligheten! Ni som inte tror på sånt här får tro vad ni vill men vi som varit hos honom tror vad vi vill och vet, punkt slut!! Att skriva en massa skit är så billigt o ointelligent beteende. Gå själv till honom så får ni se ! Man ska inte uttala sig om man inte har fakta ! Blir så trött på sånt folk ! Men men , Sveriges riksförbund för idioter har många medlemmar och nya tillkommer varje dag ! Tina

Anonym sa...

Benny, som rimligtvis aldrig har varit död, skall inte yttra sig om vad de döda gör och säger.

Sensemaker