Borde ni inte ha talat om för tittarna att det var ett gammalt inslag?En vanligare definition av "arkivmaterial" utgår från ålder, snarare än om det sänts tidigare eller inte.
– Det var ett inslag som inte var sänt tidigare. Vi markerar när det är arkivmaterial, men inte när det inte sänts tidigare.
Det finns många sätt att luras i TV, och många anledningar. Poängen här är givetvis att tittarna skall få ett intryck av att man på Rapport jobbar lite intensivare än vad som faktiskt är fallet. Själva ämnet är förvisso fullständigt oviktigt, men nästa gång kan det ju gälla någon fråga som faktiskt betyder något.
Relaterat fusk: Alla som vet någonting, vet ju att läsa skymningspressen med största urskillning (eller inte alls). Så det saknar inte underhållningsvärde när den ena lurar den andra:
När det stod klart att Expressen skulle kunna berätta om kronprinsessans förlovning ville tidningen göra allt för att Aftonbladet inte skulle få nys om scoopet redan under natten.Det lär kallas "kyrkupplagor", efter de historier med kyrklig anknytning som först användes i sammanhanget. - Jag har i hastigheten inte hittat fler belägg om denna fascinerande företeelse. Fast den är ju inte av den sort som blir omskriven, vare sig av den som lurar eller luras.
Därför trycktes en falsk tidning med Caroline-mordet på ettan, och en fejkad löpsedel med nyheten att Linda Rosing gripits på Grammisgalan tidigare i år.
Resumé: Rapport sände ett år gammalt inslag
Dagens Media: Expressen blåste Aftonbladet med fejkupplaga
2 kommentarer:
Om man i stället utgår från tiden, vart skulle då tidsgränsen dras när det skulle kallas arkivmaterial? 1 dag, 1 vecka, 1 mån, 6 mån?
Ingen aning. Men när man visar material som man kan förutsätta spelades in i ett visst sammanhang - här: samma dag - och detta inte alls är fallet, då börjar man åtminstone närma sig fifflandets utmarker. Tycker jag.
Skicka en kommentar